Club Brugge - Dinamo Kiev

Het kan nog spoken in Kiev: Club Brugge houdt volop zicht op vetpotten Champions League na prangende match tegen Dynamo
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Het kan nog spoken in Kiev: Club Brugge houdt volop zicht op vetpotten Champions League na prangende match tegen Dynamo
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zich weten te verzekeren van een degelijke uitgangspositie in de Champions League. In een spannende en prangende match met kansen aan beide kanten maakte Hans Vanaken uiteindelijk vanop de stip het verschil.

  • Club Brugge meteen mét Simon Mignolet in doel
  • Stevig begin levert kansen op voor beide ploegen
  • Hans Vanaken zorgt met strafschop voor 1-0
  • Prangertje van een tweede helft levert niks meer op

Club Brugge kan zich als eerste Belgische ploeg via het niet-kampioenenspoor plaatsen voor het kampioenenbal én de vetpotten van de Champions League. Dan moet het eerst voorbij Dynamo Kiev raken en daarna ook nog eens Basel of Linz kloppen. Niet makkelijk, maar ook niet onhaalbaar.

Big Si

Philippe Clement koos zoals verwacht meteen voor nieuwste aanwinst Simon Mignolet onder de lat, terwijl centraal achterin Mitrovic nog de voorkeur kreeg op de uit blessure terugkerende Brandon Mechele. De tien veldspelers waren zo dezelfde als de tien die vrijdagavond STVV van de mat speelden.

Maar de oefenmeester van blauw-zwart had vooraf duidelijk gemaakt dat Dynamo Kiev andere koek was dan STVV en dat bleek ook. Na vijf minuten had Karavaev de 0-1 zelfs aan de voet, maar hij trapte onbegrijpelijk over.

Het signaal voor blauw-zwart om de match in handen te gaan nemen. Dat lukte ook, al duurde het lang voor het iets met het kansenoverwicht deed. Toen Rits wilde uithalen, ging hij over het been van Karavaev en Hans Vanaken kon vanop de stip Boyko op het verkeerde been zetten: 1-0, meteen ook de ruststand.

Hansie Hansie

Na de pauze was het een beetje hinken op twee gedachten voor blauw-zwart. Volop gaan voor minstens een tweede doelpunt? Of toch maar vooral de nul houden? De ruimtes werden voor beide ploegen in ieder geval groter naarmate de wedstrijd vorderde.

Mata schoot een goede kans voor blauw-zwart over, Mitrovic moest een afgeweken bal van Rodrigues van de lijn werken om de gelijkmaker te voorkomen. Big Si? Die was de hele match op de afspraak en bluste meermaals een brandje voor de boel in de fik kon komen te staan. 

Alle scenario's bleven de volledige tweede helft op tafel liggen, maar gescoord werd er niet meer. En zo is er ook in Oekraïne volgende week nog vanalles mogelijk voor beide ploegen. Het zal nog spannend worden, al zal Dynamo Kiev dan wel uit een ander vaatje moeten tappen. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Champions League