Kan KRC Genk vanavond een resultaat meenemen uit Oostenrijk?

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Kan KRC Genk vanavond een resultaat meenemen uit Oostenrijk?
Foto: © photonews

Vanavond speelt de landskampioen voor het eerst sinds 2011 een wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Tegenstander is Red Bull Salzburg: niet de grootste naam in het Europese voetbal, maar toch een aartsmoeilijke opdracht voor de Limburgers.

Racing Genk had afgelopen vrijdag een slechte generale repetitie in Charleroi. Met 10 op 21 heeft de landskampioen zijn competitiestart gemist. Met de wedstrijd van vanavond krijgen de troepen van Felice Mazzu de kans om hun blazoen op te poetsen. Al wordt dit niet evident, want Red Bull Salzburg is een oerdegelijk team dat ook dit seizoen weer door de Oostenrijkse competitie raast.

Na zeven speeldagen en evenveel overwinningen prijkt Red Bull Salzburg bovenaan de rangschikking. En ook de cijfers zijn indrukwekkend: 34 doelpunten gemaakt, slechts 6 doelpunten tegen. Het wordt voor Racing Genk uitkijken voor de 19-jarige Noorse spits van Red Bull Salzburg, Erling Braut Haland. Hij scoorde maar liefst elf doelpunten in zeven competitiewedstrijden.

Samatta in de basis      

Paul Onuachu scoorde dan wel tegen Charleroi, voor het overige liet hij geen onuitwisbare indruk achter. Ali Samatta zal vanavond dan ook terug in de basis starten, zo liet Mazzu weten op de persconferentie. Verder wordt het uitkijken of Maehle de voorkeur krijgt op De Norre en wie er het centrale middenveld zal bevolken. Zijn dit weer Heynen, Berge en Hrosovsky of kiest Mazzu voor een meer creatief type, zoals Hagi of Nygren? Achter de naam van Paintsil staat een vraagteken. De flankaanvaller kreeg in Charleroi een fikse trap te verwerken en is een twijfelgeval bij de Limburgers.

Hoe dan ook, de wedstrijd in Salzburg wordt meteen van cruciaal belang met het oog op de strijd voor de derde plaats in de poule. Napoli en Liverpool zijn de torenhoge favorieten in deze poule. Kan Genk voor het eerst in zijn geschiedenis een wedstrijd winnen in de poulefase van de Champions League? Het is zeker niet onmogelijk, maar het zal een serieuze karwei worden. Het antwoord kennen we vanavond even voor 23.00u.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Champions League