Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Anfield Road
Genk droomt tot slotseconde van stunt, maar Liverpool houdt drie punten thuis

Liverpool won met 2-1 van Racing Genk

Racing Genk is er op Bonfire Night niet in geslaagd te stunten tegen Liverpool. Racing Genk verloor op Anfield met 2-1.

Nadat Liverpool in Genk met 1-4 kwam winnen, koos Mazzu voor een verdediging met vijf pionnen. Eigenlijk werkte het plannetje, maar Liverpool scoorde net voor het kwartier bij de eerste mogelijkheid.

Mogelijkheid, want kans durven we het niet eens noemen. De bal week af op twee spelers van Genk, waarna Wijnaldum kon binnentikken. Een bittere pil voor Genk.

Offensief waren de bezoekers wel onmondig. Alisson keek veertig minuten lang werkloos toe. Maar op slag van rust stak Genk toch eens de neus aan het venster. Een voorzet van Maehle werd in corner gewerkt, waarna Samatta die heerlijk binnenkopte. Genk ging verrassend rusten met een gelijke stand.

De Limburgers kwamen met wat meer lef uit de kleedkamer en versierden een paar kansjes, maar maar het was opnieuw Liverpool dat relatief snel op voorsprong kwam. Oxlade-Chamberlain trapte knap binnen uit de draai. Genk opnieuw op achtervolgen aangewezen.

Nadien zakte het tempo wat. Liverpool controleerde rustig, zonder nog vaak gevaarlijk te zijn. Genk hoopte net als in de eerste helft op één grote kans.

Klopp was er niet gerust is en gooide Mané, Firmino en Robertson nog in de strijd. Maar een derde thuisdoelpunt bleef uit. Liverpool bibberde zo tot de laatste seconde, maar hield de drie punten dus wel thuis.