Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Jan Breydel

Historisch: Club Brugge (met de nodige moeite) naar de vetpotten van de Champions League

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar er zitten twee Belgische ploegen in het kampioenenbal. Vanaken en Dennis zorgden voor de bevrijding tegen een kwaaie klant LASK Linz.

Club Brugge had vanuit Oostenrijk een krappe, maar mooie bonus meegenomen: 0-1. En dus was het bij een clean sheet in eigen huis ook altijd geplaatst voor de vetpotten van de Champions League, al had Philippe Clement vooraf aangekondigd gewoon te willen scoren.

Ricca in de basis

De oefenmeester van blauw-zwart zette nieuwkomer Ricca meteen in de basis en wel op linksachter, terwijl voorin Openda en Diatta mochten spelen, waardoor Okereke naar de flank werd geschoven. Bij de bezoekers geen Tetteh in de basis in vergelijking met vorige week.

In een nerveuze eerste helft was blauw-zwart de hele wedstrijd baas, maar tot echt grote kansen leidde dat eigenlijk niet. De ruststand was dan ook even logisch als link: 0-0. Na de pauze kregen we veel meer te zien dan in de eerste vijfenveertig minuten.

Eerst moest Deli op de lijn een inzet naar een leeg doel van Ranftl redden, aan de overkant zag de ingevallen Tau zijn poging op de paal stranden. In de daaropvolgende corner was het wél raak: Vanaken kopte een hoekschop van Vormer tegen de touwen.

Vanaken en Dennis doen het

Blauw-zwart op rozen, al was er meteen daarna een strafschop voor de bezoekers na een duwfoutje van Rits op Ranftl. Klauss faalde niet vanop de stip en maakte er zo nog een kwartiertje bibberen en beven van voor de Bruggelingen.

Trauner werd uitgesloten met zijn tweede gele kaart, Club Brugge probeerde zich niet in te graven om zo de 1-2 te vermijden. De ingevallen Dennis maakte op aangeven van een kwieke Percy Tau in minuut 90 het vervolgens af. Donderdagavond zitten er twee Belgische teams in de potten voor de loting van de Champions League.