Datum: 11/08/2022 19:30
Competitie: Conference League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)

Antwerp kent ook in return geen problemen met Lillestrom en plaatst zich met eenvoudige overwinning voor laatste kwalificatieronde Conference League

Jelle Heyman
| 87 reacties
Antwerp kent ook in return geen problemen met Lillestrom en plaatst zich met eenvoudige overwinning voor laatste kwalificatieronde Conference League
Foto: © photonews

Antwerp is goed op weg om voor het tweede jaar op rij een Europese campagne te spelen tot in de groepsfase. Na het Kosovaarse Drita ging nu het Noorse Lillestrom voor de bijl.

Antwerp kon Lillestrom met een gerust hart ontvangen in het Bosuilstadion. Met de 1-3 overwinning in Noorwegen in de rugzak, zouden er bijna mirakels moeten gebeuren voor Lillestrom om zich nog te plaatsen.

Toch begonnen de Noren met het eerste gevaar aan de partij. Na slecht uitvoetballen moet Alderweireld attent reageren met een sliding om Lillestrom een schot te beletten. Daarna was het sein gegeven voor Antwerp om de wedstrijd onder controle te nemen.

ANTLIL
© photonews

Eerst miste Gerkens nog op aangeven van een dribbelende Toby Alderweireld maar even later was het toch raak. Anthony Valencia bedankte voor zijn eerste basisplaats door vanuit een schuine hoek op aangeven van Nainggolan de 1-0 in doel te leggen.

Valencia Anthony
© photonews

Mocht Lillestrom nog hoop gekoesterd hebben, was die nu letterlijk en figuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. Antwerp greep de totale controle over de wedstrijd maar vergat de wedstrijd helemaal af te maken voor de rust. De Laet, Valencia en Gerkens hadden allemaal een goede kans om de voorsprong te verdubbelen maar misten het kader.

ANTLIL
© photonews

In de tweede helft was de spanning er duidelijk wat uit. Lillestrom kon niet beter en Antwerp had het met de hitte en opeenvolging van wedstrijden wel gezien leek het. Op het uur bracht Van Bommel drie verse krachten erin om de wedstrijd een nieuw elan te geven.

Janssen deed dat door al snel een gele kaart te pakken maar ook door aan de basis te liggen bij het tweede doelpunt. Zijn schot raakte nog een Noors been maar Birger Verstraete kon van dichtbij het afgeweken schot in doel koppen.

Alsof het nog niet warm genoeg was, deden de supporters er nog een aantal graden bij in het Bosuilstadion door de kwalificatie te vieren in het slot van de wedstrijd

Antwerp staat nog maar één ronde verwijderd van de groepsfase in de Conference League. Met Istanbul Basaksehir treffen ze een niet te onderschatten Turkse tegenstander.

Opstellingen

Antwerp Antwerp
  Speler G Beoordeel
2 De Laet Ritchie 77' 6
8 Yusuf Alhassan A 90' 8.3
10 Balikwisha Michel Ange 45' 6.3
16 Gerkens Pieter 59' 6.3
21 Vines Samuel 90' 6.3
23 Alderweireld Toby 90' 6.8
44 Nainggolan Radja 59' 6.5
46 Butez Jean 90' 6.8
51 William Pacho 90' 6.7
55 Valencia Anthony âš˝ 90' 8.5
99 Frey Michael 60' 7
  Bank G Beoordeel
Van Den Bosch Zeno -  
Vermeeren Arthur 31' 6.7
Krasniqi Laurit 13' 6.2
6 Verstraete Birger âš˝   31' 6.8
7 Fischer Viktor 45' 6.3
18 Janssen Vincent A   30' 5.5
19 Miyoshi Koji -  
26 De Wolf Ortwin -  
32 Scott Christopher -  
34 Bataille Jelle -  
38 Haroun Faris -  
61 Almeida Dinis -  
Lillestrøm SK Lillestrøm SK
  Speler G Beoordeel
Hedenstad Christiansen Mads 90' -
Garnaas Espen 90' -
Rosler Colin 90' -
Dragsnes Vetle 90' -
Mogstad Ranger Lars 90' -
Kairinen Kaan 90' -
Smidesang Edh Eskil 90' -
Helland Pal Andre   90' -
Ibrahimaj Ylldren 90' -
Fridjonsson HĂłlmbert Aron 90' -
10 Lundemo Marius 90' -
  Bank G Beoordeel
Asen Gjermund -  
Pettersson Tom -  
Hammer Svendsen Tobias -  
Murugesapillai Dylan -  
Ogbu Igoh -  
Sveinhaug Joergen -  
Skjaerstein Knut-Andre -  
Knudsen Magnus -  
Herbeleef Antwerp - Lillestrøm SK

Vooraf

Conference League