basIstanbul BB
antAntwerp
1-0
1-1
Datum: 18/08/2022 19:45
Competitie: Conference League
Speeldag: Play-offs (H)

Knap laat doelpunt houdt Europese droom van Great Old levendig

Knap laat doelpunt houdt Europese droom van Great Old levendig
Foto: © photonews

Antwerp stond voor zijn laatste horde op weg naar de poulefase van de Conference League. Een goede uitgangspositie proberen te verwerven in Istanbul met oog op de terugwedstrijd was het devies. Of dat lukte?

Bij de Turken geen Nacer Chadli, al waren er met Lucas Biglia en Stefano Okaka wel twee ex-spelers uit de Jupiler Pro League op het veld te vinden. Özil begon op de bank bij zijn nieuwe club. Mark Van Bommel had dan weer een plan.

Vijfmansdefensie

Dinis Almeida werd centraal achterin naast Pacho en Alderweireld gekoppeld, waardoor we eigenlijk een vijfmansdefensie te zien kregen. Ekkelenkamp kreeg ook een basisplek, Frey moest zoals steeds voor de goals proberen te zorgen.

De spits werd bijwijlen wat aan zijn lot overgelaten. Hard werken deed hij zoals steeds, maar vanop een eiland spelen is nooit makkelijk. En zeker niet in broeierige omstandigehden zoals we in Turkije te zien kregen - de waterbreaks waren niet onlogisch.

Late gelijkmaker

Het tempo leed er ook onder: de eerste helft was eigenlijk een absolute maat voor niets, de brilscore bij de koffie was dan ook niet meer dan logisch. Al was dat geen slechte uitgangspositie voor The Great Old uiteraard.

Na de pauze wat beterschap. Met in eerste instantie Chouiar in een absolute glansrol. Eerst zette hij de Turken op voorsprong met een heerlijke krul richting verste paal, nadien kreeg hij nog een drietal kansen om er 2-0 van te maken. Butez moest een paar keer goed redden, ook op andere kansen.

Gaandeweg leek de thuisploeg tevreden met een gelijkspel, dus probeerde Antwerp toch nog de bakens te verzetten. Een ingestudeerde vrije trap leek nergens naar, een paar minuten later was het na een ingestudeerde corner wel raak. Almeida kopte uiteindelijk overhoeks de 1-1 tegen de touwen. Een goede uitgangspositie richting de match volgende week op de Bosuil is dat.

Opstellingen

Istanbul BB Istanbul BB

  Speler G Beoordeel
Duarte da Silva Leonardo 90' -
Ozbayrakli Sener 90' -
Kaldirim Hasan-Ali 90' -
Biglia Lucas 90' -
Gürler Serdar 90' -
Özcan Berkay 90' -
Chouiar Mounir 90' -
Ndayishimiye Youssouf 90' -
Okaka Chuka Stefano 90' -
1 Babacan Volkan 90' -
21 Tekdemir Mahmut 90' -

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Ekkelenkamp Jurgen 90' 6.8
2 De Laet Ritchie 90' 5.8
8 Yusuf Alhassan 90' 7.8
16 Gerkens Pieter 90' 5.8
21 Vines Samuel 90' 6.4
23 Alderweireld Toby 90' 7.2
44 Nainggolan Radja 90' 8
46 Butez Jean 90' 7.6
51 William Pacho 90' 6.8
61 Almeida Dinis 90' 5.8
99 Frey Michael 90' 6.4
Herbeleef Istanbul BB - Antwerp

Vooraf