fraFrankrijk
engEngeland
0-1
1-1
Datum: 11/06/2012 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de France
Engeland en Frankrijk houden elkaar in bedwang
Tomas Taecke
| 0 reacties
Engeland en Frankrijk houden elkaar in bedwang
Foto: © SC

Engeland en Frankrijk hebben de punten gedeeld. Lescott kopte de Britten op voorsprong maar nog voor de pauze bracht Nasri de Fransen opnieuw langszij.

Tomas Taecke in Donetsk

Zonder de geblesseerde Yann M'Vila gingen de Fransen toch het best van start. Het team van Laurent Blanc eiste meteen het balbezit op en kon na tien minuten ook als eerste dreigen. Nasri sneed naar binnen en knalde met rechts, zijn schot ging maar net naast het doel van Hart. Engeland reageerde via Milner. Op aangeven van Young omzeilde hij Lloris, maar de rechtervleugel was te ver uitgeweken om de bal binnen te schuiven. Cabaye zorgde uiteindelijk met een laag schot op Hart voor de eerste bal tussen de palen.

Terwijl de Fransen toch de bovenhand hadden, kwam Engeland op het halfuur op voorsprong. Lescott mocht een vrijschop van Gerrard aan de tweede paal binnenkoppen, Engeland stond op voorsprong (0-1). De Fransen reageerden vrijwel meteen via Diarra. Eerst dwong hij Hart met een prima kopbal tot een fantastische redding, in dezelfde actie kopte hij ook nipt naast nadat Ribéry de bal opnieuw in het veld kon brengen met het hoofd. De Engelsen kwamen goed weg maar incasseerden toch de gelijkmaker. Nasri mocht aannemen en trapte vanop twintig meter heerlijk in de linkerhoek (1-1). Na een opwindend eerste bedrijf, waarin de Fransen toch de betere ploeg waren, was de stand bij de rust in evenwicht.

Neutrale fans zijn niet tevreden

Na de pauze ging de partij goed op en neer maar bleven de kansen aanvankelijk uit. Pas voorbij het uur haalde Benzema verschroeiend uit richting het doel van Hart. De Engelse keeper liet zich niet verrassen en gooide zich uitstekend op de bal. Kort daarna ging Johnson zijn kans met zijn mindere linker maar zijn poging vloog hoog over. Een kwartier voor tijd reageerde Hart nog eens goed op een scherpe voorzet van Ribéry, maar verder was er echt niet veel te beleven. Een kwartier voor inrukken trakteerde het grotendeels neutrale publiek de 22 pionnen op een fluitconcert.

Hodgson gooide Defoe en Henderson in de strijd, Blanc bracht Ben Arfa en Martin. Een vluchtschot van Cabaye leek kort daarvoor binnen te gaan maar werd in laatste instantie door het been van Welbeck van richting veranderd. In de extra tijd testte Benzema nogmaals Hart, maar ook nu liet de City-doelman zich niet verrassen. Geen van beide teams slaagde er nog in het tij naar zich toe te trekken, waardoor deze topwedstrijd in poule D op een gelijkspel is uitgedraaid. Straks krijgen Zweden en Oekraïne de kans om meteen aan de leiding te gaan in de groep.

Opstellingen

Frankrijk Frankrijk

  Speler G Beoordeel
Lloris Hugo 90' -
Debuchy Mathieu 90' -
Evra Patrice 90' -
Mexes Philippe 90' -
Cabaye Yohan 84' -
RibƩry Franck 90' -
Benzema Karim 90' -
Nasri Samir āš½ 90' -
Malouda Florent 84' -
Rami Adil 90' -
Diarra Alou 90' -
  Bank G Beoordeel
Martin Marvin 6'  
Ben Arfa Hatem 6'  

Engeland Engeland

  Speler G Beoordeel
Hart Joe 90' -
Johnson Glen 90' -
Cole Ashley 90' -
Gerrard Steven 90' -
Terry John 90' -
Young Ashley   90' -
Lescott Joleon āš½ 90' -
Milner James 90' -
Parker Scott 90' -
Oxlade-Chamberlain Alex   77' -
Welbeck Danny 90' -
  Bank G Beoordeel
Defoe Jermain 13' -
Herbeleef Frankrijk - Engeland

Vooraf