denDenemarken
porPortugal
Datum: 13/06/2012 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 2
Portugal wint spektakelstuk, Ronaldo stelt weer teleur
Fabian Morren
| 0 reacties
Portugal wint spektakelstuk, Ronaldo stelt weer teleur
Foto: © SC

Portugal houdt zijn kansen op de kwartfinales gaaf. De ploeg van bondscoach Paulo Bento won met 2-3 van Denemarken na een zeer leuk duel. De Portugezen hebben nu net als de Denen drie punten.

De overwinning van Portugal kwam al in de eerste helft tot stand. Alweer had Cristiano Ronaldo, waar veel van verwacht wordt, een klein aandeel in die zege. De Portugese aanvaller lijkt net iets te veel met andere zaken bezig en te weinig met het deel waar het echt om gaat. Dat zorgt, niet in het minst bij zichzelf, voor irritaties.

Gelukkig heeft Portugal nog wel andere voetballers die aardig overweg kunnen met de bal. Het was echter de stevige verdediger Pepe die de Portugezen op voorsprong bracht. De speler van Real Madrid kopte het leer hard voorbije de Deense doelman Andersen.

Denemarken bakte er niet zoveel van in de eerste helft. Bij Portugal liep het vlotter. Nani bediende Helder Postiga, die in één tijd er 0-2 van maakte. De overwinning kwam zo al heel dichtbij, maar Nicklas Bendtner bracht na een mooie Deense aanval met een rake kopbal de spanning terug.

In de tweede helft moest Denemarken op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk waren de Denen zelden. Aan de overkant had Ronaldo twee uitstekende kansen om Denemarken af te maken, maar evenveel keer faalde hij. 

De missers van Ronaldo kwamen Portugal nog bijna duur te staan. Opnieuw was het Nicklas Bendtner die het leer knap voorbij Rui Patricio kopte. Gelukkig voor Portugal was er invaller Varela nog, die er drie minuten voor affluiten alsnog 2-3 van maakte.

Opstellingen

Denemarken Denemarken

  Speler G Beoordeel
Andersen Stephan 90' -
Kjaer Simon 90' -
Agger Daniel 90' -
Poulsen Simon 90' -
Jacobsen Lars   90' -
Kvist William 90' -
Zimling Niki 17' -
Krohn-Dehli Michael A 90' -
Rommedahl Dennis 60' -
Bendtner Nicklas āš½ āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
SchĆøne Lasse -  
Mikkelsen Tobias Pilegaard 30' -
Poulsen Jakob   73' -

Portugal Portugal

  Speler G Beoordeel
Rui Patricio 90' -
Bruno Alves 90' -
Pepe āš½ 90' -
CoentrĆ£o Fabio 90' -
Veloso Miguel 90' -
Moutinho Joao 90' -
Meireles Raul   84' -
Nani A 89' -
Ronaldo Cristiano   90' -
Postiga Helder āš½ 64' -
  Bank G Beoordeel
Rolando 1'  
Varela āš½ 6'  
Castro Oliveira Nelson Miguel 26' -
Herbeleef Denemarken - Portugal

Vooraf