tsjTsjechië
turTurkije
Datum: 21/06/2016 21:00
Competitie: EK 2016 Frankrijk
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Felix Bollaert
Turken mogen dromen van volgende ronde na heropstanding tegen Tsjechië
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Turkije doet wat het moet doen en mag nog steeds dromen van achtste finales

Turken mogen dromen van volgende ronde na heropstanding tegen Tsjechië

Na twee nederlagen heeft Turkije dan toch eens kunnen winnen op dit EK. Tsjechië was het slachtoffer van dienst en is uitgeschakeld na doelpunten van Yilmaz en Tufan. Turkije moet wel nog bang afwachten of het als één van de beste derdes naar de achtste finales mag.

Tsjechië begon het snedigst aan de wedstrijd, maar in de tiende minuut viel de goal aan de overzijde. Emre Mor werd knap diep gestuurd en legde de bal perfect af voor Burak Yilmaz, die als een echte spits de bal in het mandje legde. 0-1 voor de Turken.

De Tsjechen leken even aangedaan, maar ruim vijf minuten later miste Sivok dé kans op de 1-1. Zijn kopbal na een hoekschop raakte de paal. Tsjechië kreeg terug meer grip op de wedstrijd en halverwege de eerste helft was er opnieuw een grote kans. Pavel Kaderabek werd goed bediend, maar besloot zelfzuchtig op Babacan.

Het tempo werd de hoogte ingejaagd en de Turken waren vooral gevaarlijk op de tegenaanval. De Tsjechen wisten soms niet wat aanvangen met de snelle Emre Mor. Een kwartier voor de pauze was opnieuw Kaderabek - nota bene rechtsachter - gevaarlijk. Hij kon een voorzet nét niet in doel tikken, Turkije kwam opnieuw goed weg en de druk van Tsjechië bleef.

Druk van Tsjechië

En tien minuten voor de pauze was Tsjechië daar weer. Babacan moest alles uit de kast halen op een schot van Plasil. Het ging er bij momenten stevig aan toe en de Schotse ref William Collum mocht meteen al enkele gele kaarten bovenhalen voor de pauze. Kansen waren er nog amper in de laatste tien minuten, de ruststand was 0-1 voor Turkije.

Tsjechië begon met nieuwe moed aan de tweede helft en moest nog minstens twee keer scoren om door te stoten. Een erg sterke Emre Mor pakte knap aan en dribbelde op zijn eentje de Tsjechische verdediging. De nieuwe zomeraankoop van Dortmund besloot een metertje over.

Turken op rozen

De Tsjechen waren op de tegenaanval twee keer gevaarlijk. Babacan moest zich twee keer strekken op evenveel pogingen. Maar opnieuw viel het doelpunt aan de overzijde. Arda Turan werd eerst onterecht afgevlagd, maar Tufan kon na een vrije trap de bal staalhard voorbij Cech trappen. 0-2 voor Turkije!

Een zware opdoffer voor Tsjechië, dat vanaf dan het spel helemaal moest ondergaan. De Tsjechen kregen nog nauwelijks kansen, Babacan moest enkel nog eens plat op een schot van Darida. De Turken speelden het goed uit en gaven achteraan nog nauwelijks ruimte weg.

Achtste finale of niet?

De stand bleef 0-2 en zo mag Turkije dromen van een achtste finale. Turkije heeft net als Albanië drie punten, maar heeft een beter doelpuntensaldo. Het zal afwachten worden wat de uitslagen van morgen zijn als Turkije zich nog wil plaatsen. Voor Tsjechië zit het toernooi er op.

Opstellingen

Tsjechië Tsjechië
  Speler G Beoordeel
Cech Petr 90' -
Necid Tomas 90' -
Hubnik Roman 90' -
Krejci Ladislav 90' -
Pudil Daniel 90' -
Kaderabek Pavel   90' -
Plasil Jaroslav   90' -
Darida Vladimír 90' -
Sivok Tomas 90' -
Dockal Borek 71' -
Pavelka David   56' -
  Bank G Beoordeel
Skoda Milan 34' -
Sural Josef   19' -
Kolár Daniel 0'  
Turkije Turkije
  Speler G Beoordeel
Gönül Gökhan 90' -
Inan Selcuk 90' -
Balta Hakan   90' -
Babacan Volkan 90' -
Tufan OzanA 90' -
Turan Arda 90' -
Köybasi Ismail   90' -
Topal Mehmet 90' -
Yilmaz BurakA 90' -
Mor Emre 69' -
Sen Volkan 61' -
  Bank G Beoordeel
Ozyakup Oguzhan 29' -
Sahan Olcay 21' -
Tosun Cenk 0'  
Herbeleef Tsjechië - Turkije

Vooraf

EK 2016 Frankrijk

 Speeldag 3