duiDuitsland
itaItalië
1-0
1-1
78' Leonardo Bonucci (pen)
Datum: 02/07/2016 21:00
Competitie: EK
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Stade de Bordeaux
Na spelletje blufpoker en ongeziene strafschoppenreeks met belachelijke missers staat Duitsland in de halve finale (mét beelden)
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Na spelletje blufpoker en razend spannende strafschoppenreeks staat Duitsland in de halve finale van EURO 2016

Na spelletje blufpoker en ongeziene strafschoppenreeks met belachelijke missers staat Duitsland in de halve finale (mét beelden)
Foto: © photonews

Het was niet altijd plezant om naar te kijken, maar spannend was het wel. Duitsland knokte zich na 120 minuten en een razend spannende penaltyreeks - inclusief belachelijke missers - voorbij Italië naar de halve finales van het EK.

Joachim Löw paste zich duidelijk aan aan het systeem van Italië, want Duitsland verscheen in een 3-5-2 op het veld met Höwedes, Hummels en Boateng als centrale verdedigers en Kimmich en Hector als lopers op de flanken.

Zoals verwacht begonnen beide ploegen erg afwachtend aan de wedstrijd. De angst om een foutje te maken zat er duidelijk in, en dat was niet bepaald bevorderlijk voor de spektakelwaarde van de wedstrijd.

Khedira valt al snel uit, goal van Schweini terecht afgekeurd

Pech ook voor Die Mannschaft, want na amper een kwartier spelen kon Khedira niet meer verder. Schweinsteiger moest hem komen vervangen. Het was Schweini die er als enige in slaagde om de netten te doen trillen in de eerste helft. De middenvelder kopte raak, maar het feestje ging omwille van een duidelijke duwfout niet door.

De twee zelfde speelstijlen zorgden niet bepaald voor een boeiend kijkstuk, en nadat Müller op slag van rust nog een grote kans miste – hij rateerde zijn schot – gingen Duitsland en Italië met een brilscore rusten.

Florenzi houdt Italië eerst recht, maar Özil doet het dan toch

Ook na de pauze geen verandering in het spelbeeld, al nam Duitsland geleidelijk aan de bovenhand. Müller was nog een keer dicht bij de 1-0, maar Florenzi gooide alles in de strijd om de bal uit doel te halen met een ultieme reflex. Hij leek wel even een keeper, maar dan zonder zijn handen te gebruiken.

Individuele fouten zouden voor een doorbraak moeten zorgen, en zo geschiedde ook rond het uur. Florenzi – en bij uitbreiding de hele Italiaanse defensie – zag er niet goed uit bij een Duitse aanval: de voorzet van Hector kwam met een gelukje voor de voeten van Özil en die pakte Buffon tegenvoets: 1-0.

Boateng in de fout, Bonucci schiet penalty binnen

De Duitsers waren op weg naar de halve finales, tot het licht bij Boateng even uitging. De verdediger beroerde de bal met de hand in de zestienmeter en een ijzig kalme Bonucci knalde het leer keurig in de rechterbenedenhoek. 1-1 en op naar verlengingen dus.

Verlengingen en strafschoppen

In de verlengingen speelden Italië en Duitsland een spelletje blufpoker, terwijl Neuer en Buffon zich al opmaakten voor een strafschoppenreeks. Die strafschoppenreeks kwam er en zorgde voor suspens. Héél veel missers - soms belachelijk slecht getrapte elfmeters - zorgden voor nog meer spanning, maar nadat Neuer de inzet van Darmian stopte, knalde Hector Duitsland het delirium in.

Opstellingen

Duitsland Duitsland

  Speler G Beoordeel
Neuer Manuel 90' -
Höwedes Benedikt 90' -
Hummels Mats   90' -
Boateng Jérôme 90' -
Kimmich Joshua 90' -
Khedira Sami 16' -
Kroos Toni 90' -
Hector Jonas 90' -
Özil Mesut 90' -
Müller Thomas 90' -
Gomez Mario 72' -
  Bank G Beoordeel
Schweinsteiger Bastian   74' -
Draxler Julian 18' -
Podolski Lukas -  
Weigl Julian -  
Sané Leroy -  
Leno Bernd -  
Götze Mario -  
Tah Jonathan -  
ter Stegen Marc-Andre -  
Mustafi Shkodran -  
Schürrle André -  
Can Emre -  

Italië Italië

  Speler G Beoordeel
Buffon Gianluigi 90' -
Barzagli Andrea 90' -
Bonucci Leonardo 90' -
Chiellini Giorgio 90' -
Sturaro Stefano   90' -
Florenzi Alessandro 86' -
Parolo Marco   90' -
Giaccherini Emanuele   90' -
De Sciglio Mattia   90' -
Pelle Graziano   90' -
Martins Eder Citadin 108' -
  Bank G Beoordeel
Darmian Matteo 4'  
Insigne Lorenzo -  
Sirigu Salvatore -  
Zaza Simone -  
Bernardeschi Filippo -  
Ogbonna Angelo Obinze -  
Immobile Ciro -  
Marchetti Federico -  
El Shaarawy Stephan -  
Herbeleef Duitsland - Italië