Cyprus - Belgiƫ

Opdracht volbracht: Rode Duivels hebben aan twintig minuten doordrukken genoeg voor 6 op 6 op weg naar EK 2020

Redactie
| 0 reacties
Opdracht volbracht: Rode Duivels hebben aan twintig minuten doordrukken genoeg voor 6 op 6 op weg naar EK 2020
Foto: © photonews

Opdracht volbracht, en daarmee is veel - zo niet alles - gezegd. De Rode Duivels hebben ook hun tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiegroep tot een goed einde weten te brengen al mocht het toch iets meer zijn.

  • Rode Duivels wilden naar 6 op 6 in Cyprus
  • Hazard en Batshuayi zorgen voor snelle dubbele voorsprong
  • Belgen controleren rustig, opdracht volbracht

Na de 3-1 thuis tegen Rusland wilden de Rode Duivels in Cyprus hun eerste week richting EK 2020 afsluiten met een propere 6 op 6 tegen het Cyprus van Standard-speler Laifis & co. Die hadden donderdag nog indruk gemaakt met een 5-0 tegen San Marino, maar dat is natuurlijk een heel ander niveau dan de Rode Duivels.

Hazard en Batshuayi doen het

Al gauw bleek namelijk dat het niveauverschil tussen de Duivels en de Cyprioten enorm was. Die kropen meteen in een patstelling en probeerden met een dubbele muur de Belgen af te houden. Balbezit in de eerste helft? 70% voor de Belgen, zo gaat dat dan.

En helpen deed het eigen ook al niet, want elke keer als de Duivels op het gaspedaal gingen staan, was het koekenbak. Met de broers Hazard opnieuw in een glansrol. Eden bekroonde zijn 100e cap al snel met een erg fraai doelpunt, onhoudbaar voorbij Urko Pardo.

En na twintig minuten was de match al gespeeld toen Thorgan Hazard enig mooi een inspeelpass van Tielemans in de loop van Batshuayi duwde, waarop die de doelman kon omspelen en de 0-2 tegen de touwen drukken.

Daarna ging de voet echter steeds meer van het gaspedaal, waardoor de Belgen nalieten om de score te doen oplopen. Cyprus van zijn kant had dan weer simpelweg te weinig kwaliteit. Laifis kwam er nog het dichtste bij met een kopbal, maar het werd een klinische en makkelijke zege voor onze landgenoten. 

Wie was jouw Duivel van de match?

11%
0%
0%
0%
0%
0%
11%
11%
0%
0%
44%
22%

Goals

0
2

Balbezit

45
55

Aanvallen

52
59

Gevaarlijke aanvallen

23
43

Schoten op doel

2
5

Schoten naast/over doel

4
3

Geblokkeerde schoten

2
0

Hoekschoppen

0
4

Buitenspel

3
2

Fouten

7
18

Vrije trappen

20
10

Doeltrappen

7
7

Inworpen

17
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws