Duivels hebben iets goed te maken: "Ik verwacht toch een goeie sfeer"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Jan Vertonghen weet dat de verloren match tegen Zwitserland nog even zal blijven hangen

Duivels hebben iets goed te maken: "Ik verwacht toch een goeie sfeer"
Foto: © photonews

De laatste wedstrijd van de Rode Duivels zindert nog wel na. Tegen Zwitserland werd in de Nations League met 5-2 verloren. Het valt dan ook af te wachten hoe het publiek vanavond reageert.

Het is immers - wat de bondscoach ook moge zeggen - met een noodelftal dat België vanavond aantreedt. Nul automatismen en we moeten dus ook niet verwachten dat Rusland van de mat gaat geveegd worden. Met dat en de nederlaag tegen Zwitserland in het achterhoofd is er bij de KBVB toch wat vrees dat er straks niet meteen gejubeld gaat worden.

Al zullen de fans ook wel begrip tonen, denkt Jan Vertonghen. "Ik was zelf niet bij die verloren match in Zwitserland. Maar we wilden die competitie wel winnen, dus het was een zware ontgoocheling. Ik zie het als een gemiste kans. Ik weet niet hoe het publiek gaat reageren, maar ik verwacht wel een goeie sfeer. Wij willen laten zien dat we niet voor niks eerste staan op de wereldranglijst en derde zijn geworden op het WK. Wij zijn nog steeds favoriet in die match."

Vijf tegendoelpunten tegen Zwitserland deden enorm pijn

Een zelfde gevoel bij Toby Alderweireld: "De match tegen Zwitserland zit nog in het achterhoofd, dus het is goed dat we nu nieuwe campagne kunnen starten. Het is belangrijk om meteen een signaal af te geven tegen een goed land als Rusland, zodat we niet achter de feiten aan moeten lopen."

"Die vijf doelpunten tegen? Dat deed enorm veel pijn. Het is nu aan ons om er meteen komaf mee te maken in de nieuwe campagne."

Een gokje wagen bij betFirst? U krijgt er ook een mooie inschrijfbonus bovenop! Aarzel niet en probeer het eens...

Meer nieuws

Meer nieuws

EK 2020