Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 2
Duitsland op weg naar kwartfinales
Tomas Taecke

Duitsland heeft de kraker tegen Nederland tot een goed einde gebracht (2-1). Terwijl de Mannschaft zo goed als zeker naar de volgende ronde mag, kan Nederland de valiezen al klaarzetten.

Tomas Taecke in Kharkov

Nederland begon helemaal niet onaardig aan de partij tegen de grote rivaal. Na vijf minuten werd Van Persie afgezonderd voor Neuer, maar de Arsenal-spits liet de kans onbenut. Enkele minuten later ging hij opnieuw zijn kans, maar nu dwarrelde de bal voorlangs.

Duitsland reageerde en nam de partij gaandeweg de eerste helft in handen. Nog voor het halfuur strafte Gomez het slechte positiespel van Oranje achterin genadeloos af (1-0). Kort daarna kwam de Bayern-spits een voetje te kort om een voorzet van Müller binnen te duwen. Oranje onderging, Duitsland zocht een tweede goal. Kort voor de rust verscheen Gomez opnieuw voor Stekelenburg. De Nederlandse doelman had geen schijn van kans en de dubbele voorsprong was een feit (2-0).

Na de pauze leek Duitsland zijn opponent helemaal kopje onder te duwen, maar Nederland beet van zich af. Na enkele goeie pogingen van onder meer Van Persie en Sneijder vond de spits van de Gunners dan toch de weg naar het net (2-1). Nederland duwde even door maar kreeg geen zuivere kansen meer. Duitsland wint met het kleinste verschil van Oranje en is op weg naar groepswinst. Enkel een mirakel kan Nederland nog in dit toernooi houden.