Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Bloomfield Tel Aviv
Benfica & Hapoel winnen met klein verschil
Kristof Blomme

Benfica klopte woensdagavond Dinamo Boekarest met 1-0. Miccoli zorgde in de slotfase voor de enige treffer. Ook Hapoel Tel Aviv won nipt op eigen veld. Glasgow Rangers werd verslagen met 2-1.

Benfica - Dinamo Boekarest 1-0

De bezoekers uit Roemenië begonnen het best aan de partij. Na acht minuten trapte Munteanu naast. Moti kreeg even later een goede kopkans, maar ook hij kon het doelkader niet vinden. Benfica kwam stilaan beter in de partij. Nuno Gomes trapte op doel. De paal stond echter in de weg. De laatste kans voor de pauze was voor Katsouranis. Hij kwam oog in oog met de bezoekende doelman, maar hij faalde.

Na de pauze kwamen zowel Rui Costa als Leo dicht bij een doelpunt. De afwerking liet het echter afweten. Simao probeerde het dan van ver, maar Lobont pakte uit met een goede redding. Even later was Lobont wel geklopt. De vrije trap van Simao spatte echter uiteen op de dwarsligger. In de slotminuut tekende invaller Miccoli toch nog voor een treffer. Hij trapte een voorzet van Rui Costa tegen de touwen.

Hapoel Tel Aviv - Glasgow Rangers 2-1

De eerste mogelijkheid van de partij was voor de thuisploeg. Wellington trapte van ver, maar McGregor pakte uit met een goede redding. Enkele minuten later reageerde Glasgow Rangers via een kopbal van Burke. Die poging verdween net naast. Op de volgende kans was het wachten tot vlak voor de pauze. Toema trapte een vrije trap heerlijk voorbij McGregor. Een minuut later werd het bijna nog 2-0, toen Barda hoger klom dan de bezoekende defensie. Zijn kopbal ging over.

Glasgow Rangers begon vinniger aan de tweede periode. Na tien minuten trapte Ferguson een vrije trap op de paal. In de rebound werkte Novo het leer wel over de doellijn. Na de gelijkmaker kwam Hapoel weer opzetten. Zowel Toema als Barda misten wenkende kansen. Een kwartier voor tijd was de verdiende tweede treffer toch een feit voor de thuisploeg. Barda controleerde bal knap en behield het overzicht. Hij vond Dego voor doel, die niet faalde, 2-1.