Datum: 14/03/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Estadio de El Sadar
Rangers onderuit in Spanje
Kristof Blomme
| 0 reacties
Rangers onderuit in Spanje
Foto: © SC

Osasuna heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Uefa-cup. De Spanjaarden klopten Glasgow Rangers met 1-0. De heenmatch eindigde op 1-1, waardoor de Schotten uitgeschakeld zijn. 

Osasuna kreeg vroeg in de partij de kans om op voorsprong te komen. Ehiogu verloor de bal aan Romeo, maar die trapte in het zijnet. Niet veel later trapte Juanlu een vrije trap net over. Een voorzet van diezelfde Juanlu verdween net voorbij de verste paal buiten. Rangers kon daar weinig tegenover stellen. Novo probeerde van ver, maar zijn schot ging over. Osasuna bleef de beste kansen creëren. Na een hoekschop kreeg Juanlu de bal voor de voeten. Hij trapte hard over. Vlak voor de pauze kwam Rangers een eerste keer echt dreigen. Weir kopte, maar niet hard genoeg om Ricardo in de problemen te brengen. 

Meteen na de pauze kreeg Rae een goede kans om de bezoekers op voorsprong te schieten, maar hij miste. Twintig minuten voor het einde kwam Osasuna op voorsprong. Een voorzet werd gemist door Weir en Webo zorgde voor de goal. Aan de overkant kwam Ehiogu nog dicht bij de gelijkmaker. Van dichtbij miste hij zijn schot echter volledig. Het bleef bij 1-0, waardoor Osasuna zich plaatste voor de kwartfinales.