Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Armando Picchi
Rangers gaat winnen bij Livorno
Kevin Vanbuggenhout

Livorno maakte zich op voor het bezoek van Glasgow Rangers. Die ploeg staat in de Schotse competitie alweer een eind achter Celtic. Misschien zou het in Europa dan toch beter gaan. Livorno staat zesde in de Serie A en ging nu op zoek naar Europees succes. Thomas Buffel speelde voor de Rangers bijna een hele wedstrijd.

Na veertien minuten ging een kopbal van Boyd naast. Een minuut later kreeg Novo veel later, hij waagde zich aan een afstandsschot dat uiteindelijk naast ging. Net voor het halfuur kopte Boyd de bal naar Adam en die trapte de 0-1 tegen de netten. Drie minuten later leek de wedstrijd al beslecht toen Novo in het strafschopgebied werd neergelegd door Kuffour. Boyd zette de strafschop om: 0-2. Maar twee minuten hierna kreeg ook Livorno een strafschop, al was deze wel makkelijk gefloten. Lucarelli bracht de stand op 1-2. Het duurde niet lang eer de ploeg van Thomas Buffel weer afstand nam. Boyd kopte weer door naar een ploegmaat, deze keer naar Novo. Die aarzelde niet en knalde binnen: 1-3.

Livorno eiste in de tweede helft het balbezit op, maar kon de verdediging van de tegenstander niet uit verband spelen. Letizi was wel paraat op een duikkopbal van Danilevicius. Lucarelli scoorde in blessuretijd dan toch nog een keer. Te laat echter om een overwinning van de Schotten te verijdelen.

Glasgow Rangers speelde wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen en nam verdiend de drie punten mee naar Schotland. Livorno kon geen al te best vervolg breiden aan zijn Europese campagne.