Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
PSV start met valse noot
Sam Soetaers

PSV heeft zijn eerste wedstrijd van dit seizoen in de poulefase van de Europa League verloren. De Nederlanders gingen in Oekraïne met 2-0 onderuit tegen Dnipro.

PSV, dat begon met Derijck en Mertens in de basis ging met een brilscore rusten. Vijf minuten na rust klom Dnipro op voorsprong. Door een blunder van Derijck, die de bal verkeerd inschatte, kon aanvaller Matheus gemakkelijk binnenkoppen.

Own-goal
PSV slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. De thuisploeg liep zelfs verder uit tot 2-0 na een own-goal van Atiba Hutchinson.

Zondag wacht de club uit Einhoven alweer een zware wedstrijd. Dan komt Feyenoord langs. In die andere wedstrijd van groep F won het Italiaanse Napoli makkelijk met 4-0 van AIK