Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Stadio San Paolo
Overzicht Europa League: Belgen bekeren succesvol verder

Vanavond stonden de returns in de zestiende finales van de Europa League op het menu. Wie verzekerde zich van een plaats in de volgende ronde? Hier krijgt u van ons een volledig overzicht.

Racing Genk-Anzhi 0-2 (0-0)

Een uitgebreid verslag via deze link.

AZ Alkmaar-Slovan Liberec 1-1 (1-0)

Met de uitschakeling van Racing Genk krijgen we geen België-Nederland in de achtste finales. Het Russische Anzhi neemt het op tegen het AZ van coach Dick Advocaat. De Alkmaarders hadden na de 0-1 overwinning buitenshuis genoeg aan een puntendeling om zich te plaatsen. Lees het HIER.

Napoli-Swansea City 3-1 (0-0)

Door de 0-0 uit de heenmatch lag alles nog open in de return tussen Napoli en Swansea. Na een spannende partij trokken de Italianen met invaller Mertens aan het langste eind. Lees HIER hoe het onze Rode Duivel en zijn ploegmakkers verging.

Tottenham Hotspur-Dnjepr Dnjepropetrovsk 3-1 (0-1)

De Spurs moesten op White Hart Lane een netelige achterstand zien weg te werken. Kort na rust kwam het zelfs 0-1 in het krijt te staan. Na een rode kaart voor Dnjepropetrovsk wist de thuisploeg zich alsnog te verzekeren van de volgende ronde. Lees het verslag van de knappe comeback HIER.

Eintracht Frankfurt-FC Porto 3-3 (2-2)

Porto trok met geen al te beste uitgangspositie naar het Duitse Frankfurt. Ondanks een nieuw gelijkspel gingen de Portugezen met bankzitter Defour toch door. Lees het sensationele wedstrijdverloop HIER nog eens na.

Ludogorets-Lazio 3-3 (1-0)

Lazio moest na het pijnlijke verlies in de heenmatch vol aan de bak. Na een doelpuntrijk duel gingen de Romeinen er toch uit. Herbeleef de wedstrijd nog eens via deze LINK.

Trabzonspor-Juventus 0-2 (0-2)

Ook in de return bleek Juventus een klasse te sterk voor Trabzonspor. Iets voorbij het kwartier schoot wie anders dan Arturo Vidal zijn ploeg op 0-1. De leider uit de Serie A kende weinig moeite met zijn Turkse tegenstrever. Op het half uur verzilverde Osvaldo met de kop een knap uitgesponnen aanval.

Na de rust tikten de Italianen de wedstrijd rustig uit met het oog op de klassieker tegen AC Milan komende zondag.

Red Bull Salzburg-Ajax 3-1 (3-0)

Ajax kon geen mirakel forceren bij het Oostenrijkse Salzburg. Net als in de heenmatch werd met duidelijke cijfers verloren. Lees HIER het wedstrijdverslag.

Olympique Lyon-Chornomorets Odessa 1-0 (0-0)

Lyon had vanavond nog heel wat werk voor de boeg om zich naar de volgende ronde te knokken. Pas diep in de tweede periode konden de Fransen via het nummer 10 Alexandre Lacazette afstand nemen van de Oekraïners.

Benfica-PAOK Saloniki 3-0 (1-0)

Benfica kende in het eigen Estádio da Luz weinig moeite met zijn Griekse opponent. Halverwege de tweede helft zette Gaitán de 1-0 op het bord. Dit was het sein voor een dolle tien minuten waarin invallers Lima en Lazar Markovic de 2-0 en 3-0 aantekenden. Vorige week wonnen de Portugezen ook al de heenmatch met het kleinste verschil.

Rubin Kazan-Real Betis Sevilla 0-2 (1-1)

Het Spaanse Real Betis wist zich als allereerste te verzekeren van een plaats bij de laatste zestien. Lees het verslag van de 0-2 zege bij Rubin Kazan HIER.