Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Groep B: PSV verlaat Europa langs achterpoortje
Manuel Gonzalez

In groep B moesten PSV en Chornomorets vol aan de bak om hun Europees avontuur in de Europa League te verlengen. Beide ploegen mochten onder elkaar uitmaken wie naar de volgende ronde mocht.

PSV-Chornomorets  0-1
De Lampenclub wilde tegen Chornomorets uit het diepe dal kruipen waar het nu al verschillende weken in zit. Trainer Cocu stuurde zoals steeds een jong team de wei in, Zakaria Bakkali begon op de bank.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang, maar op het uur gebeurde wat heel PSV niet wilde zien gebeuren. De bezoekers kwamen op voorsprong via Dja Djedjé en PSV kwam die mokerslag niet meer te boven.

Dinamo Zagreb-Ludogorets  1-2
Ludogorets, reeds groepswinnaar, nam het dan weer op tegen de slechtste leerling van de klas: Dinamo Zagreb. Halverwege de eerste helft kwam Ludogorets op voorsprong via Dani Abalo, maar op slag van rust maakte Cop er 1-1 van.

In de slotfase van de partij slaagde Ludogorets er toch in om afstand te nemen van Zagreb. Op aangeven van Dani Abalo prikte Bezjak de 1-2 tegen de touwen, meteen genoeg voor de drie punten. Zo gaan Chornomorets en Ludogorets door in deze groep.