Datum: 31/07/2014 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Regenboogstadion
Onherkenbaar Essevee slikt zure en dure Europese nederlaag
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Onherkenbaar Essevee slikt zure en dure Europese nederlaag
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft zich tegen het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk helemaal laten doodmaken. Door rood voor Plet en een blessure van Colpaert moest Essevee de match met negen eindigen. Een onherkenbaar Essevee verloor met zware cijfers: 2-5. Een berg te beklimmen volgende week.

Aernout Van Lindt in Waregem

De vraag vooraf was: gaan Sylla en Plet samen starten in de spits? De ene was dit weekend bepalend tegen Kortrijk in de derby, de andere scoorde al in elke Europese wedstrijd. En ze zouden uiteindelijk ook allebei op het veld staan, in een 3-5-2.

Verboom liep tijdens de opwarming een kleine blessure op in de dij en moest zo zijn plaats afstaan aan Ekangamene, die als vooruitgeschoven linksachter zou gaan spelen. Mendy kreeg centraal een plaats naast Colpaert en D'Haene, die na een dik kwartier beiden al geel te pakken hadden.

Snelle afstandsgoals koude douche

Geen kwartier duurde de partij eigenlijk. Toen stond het al 0-2, door twee trappen van ver. Eerst stond Galyuza op de goede plaats om van afstand Bossut te verschalken met een overhoeks schot, even later was het via Matveichik zelfs al een dubbele achterstand voor de thuisploeg.

Dury greep snel in en haalde N'Diaye en Mendy naar de kant voor Bongonda en Isci. De twee invallers toonden opflakkeringen van beterschap, maar echt vuur kregen ook zij niet in de match.

Plet held en antiheld

Vlak voor rust waren de momenten van Glynor Plet gekomen. Eerst wist hij de goal te vinden op mooie doorsteekpass van Conté, om zo toch nog even spanning in de match te brengen.

Hoe snel hij de held werd aan de Gaverbeek, zo snel was hij weer de antiheld na een rode kaart voor een onbedoelde karatetrap aan het adres van Kuzmaniok. Stargorodsky maakte het vervolgens helemaal af: na een mooie counter stond hij plots helemaal vrij en via de paal wist hij de 1-3 tegen de touwen te werken.

Wit-Russen spelen het makkelijk uit en vergeten score helemaal te doen oplopen

Na de koffie even een echte opflakkering van de thuisploeg, die ook wat kon klagen op de arbitrage omdat de bezoekers voor soortgelijke fouten geen kaarten kregen. Een echt excuus voor het onherkenbare Essevee is dat ook niet. Even hoop na een knappe krulbal van Conté, even snel weer helemaal doodgedaan door Yanush.

In de slotfase zorgde invaller Guruli nog voor de 2-5. Een hele zware uitslag, waardoor Europees verderbekeren uitgesloten lijkt: Zulte Waregem moet nu al zeker vier keer scoren in Wit-Rusland. Een ferme knauw voor het vertrouwen ook, want de club had tot nu toe geen reden tot klagen met drie overwinningen op rij.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Mendy Formose 24' -
D'Haene Karel   90' -
Colpaert Steve   90' -
N'Diaye Mamatou 25' -
Skúlason Ólafur   90' -
Conté Ibrahima SoryA   90' -
Ekangamene Charni 77' -
Aneke Chuks 90' -
Sylla Idrissa 90' -
Plet Glynor  43' -
  Bank G Beoordeel
Bongonda Theo   66' -
Isci Sefa 65' -
Trajkovski Aleksandar 13' -
Bostyn Louis -  
Caceres Raphaël -  
Hazard Kylian -  
Paye Djibril Tamsir -  

Shakhtyor Soligorsk Shakhtyor Soligorsk

  Speler G Beoordeel
Galyuza Ilya 90' -
Balanovich Sergey 90' -
Stargorodski Artem 90' -
Rios Alexei   69' -
Osipenko Dimitry 61' -
Kotenko Artur 90' -
Matveichyk Siarhei 90' -
Kuzmianok Ihar 45' -
Yanushkevich Aleksei 90' -
Kashevski Nikolai 90' -
Yurevich Aleksandr 90' -
  Bank G Beoordeel
Vasilevski Aleksei 45' -
Yanush Nikolai 29' -
Guruli Aleksandr 21' -
Tsevan Andrey -  
Kovalev Yuri -  
Leonchik Andrei -  
Gavrilov Ilya -  
Herbeleef Zulte Waregem - Shakhtyor Soligorsk

Vooraf