Datum: 23/10/2014 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Vazquez bezorgt Club in slotfase oververdiend punt
Vazquez bezorgt Club in slotfase oververdiend punt
Foto: © Photonews

Club Brugge geraakte vanavond niet verder dan een 1- 1-gelijkspel tegen FC Kopenhagen. De West-Vlamingen hadden dan wel meer verdiend, maar mogen uiteindelijk tevreden zijn dat Victor Vazquez in extremis een late Deense voorsprong uitveegde.

Cédric De Volder in Brugge

Het was ook deze keer vol spanning uitkijken naar het wedstrijdblad. Michel Preud’homme hield vanavond woord en ging lustig door met roteren. Davy De fauw kreeg – voor het eerst sinds het verlies bij KV Mechelen – nog eens het vertrouwen. Thomas Meunier, Lior Refaelov en Tom De Sutter verhuisden naar de bank.

Schrik voor nederlaag?

Club Brugge had in haar geschiedenis nog nooit gewonnen tegen FC Kopenhagen, maar blauw-zwart leek er niet op gebrand om daar iets aan te doen. De toeschouwers in een weinig sfeervol Jan Breydelstadion zagen een enorm afwachtend Club. Al moet het gezegd: ook aan Deense kant viel er weinig tot helemaal niets te beleven.

In de slotseconden van de eerste helft had Stephan Andersen wel nog een goede redding in huis om een afgeweken schot van Victor Vazquez uit zijn doelvlak te duwen. Michael Oliver besloot echter dat het welletjes was geweest en sloeg de hoekschop over. De scheidsrechter floot de rust op gang onder een striemend fluitconcert. Al hadden de spelers dat ongenoegen meer verdiend…

Castillo zonder succes

Gelukkig kregen de fans de kans om zich in de openingsminuten van de tweede helft eindelijk een beetje op te warmen. Nicolas Castillo toverde een uitstekende vrije trap uit zijn oranje sloffen, maar het leer likte de lat. Ook Felipe Gedoz had ondertussen het doel al een aantal keer geviseerd: zonder succes.

En Club Brugge had in die tweede helft echt wel betere bedoelingen dan voor de koffie. Een doelpuntje scoren was echter te veel gevraagd voor de West-Vlamingen. Castillo kreeg misschien wel nog dé grootste kans van de partij. Gato Silva schilderde het leer op de stropdas van de Chileen, maar het vizier van laatstgenoemde stond allesbehalve afgesteld.

4/6?

Alle actie werd duidelijk gespaard voor de slotminuten. Eerst zag Mathew Ryan een prachtige trap van Daniel Amartey in zijn doel belanden. Club lag uitgeteld tegen de mat, maar enkele minuten later zorgde Victor Vazquez met een lage schuiver voor gerechtigheid. Een pak toeschouwers hadden het stadion al verlaten, maar keerden in sneltempo op hun stappen terug.

Voor de partij lieten beide partijen optekenen dat een vier op zes voldoende is met het oog op Europese overwintering. Enige nuancering: kan Club Brugge wel tevreden zijn met dit puntje? Onze landgenoten volgen in hun groep op twee punten van leider Torino FC - dat vanavond won van HJK - en hebben alles nog in eigen handen. Kopenhagen volgt op een derde plaats met een punt minder dan blauw-zwart.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 6
De fauw Davy 90' 6
Mechele Brandon 90' 6
Duarte Óscar 90' 6.5
De Bock Laurens 90' 6
Simons Timmy 90' 6
Silva Gajardo Francisco Andrés   79' 5.5
Vazquez Victor 90' 6.5
Castillo Nicolás 69' 1.5
Sobota Waldemar 56' 2
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior A 34' 7
De Sutter Tom 21' 6.5
Izquierdo Mena José Heriberto 11' 6.5
Vormer Ruud -  
Menegazzo Fernando -  
Meunier Thomas -  
Dioudis Sokratis -  

FC København FC København

  Speler G Beoordeel
Andersen Stephan 90' -
Høgli Tom 90' -
Jorgensen Nicolai 68' -
Antonsson Mikael A 90' -
Bengtsson Pierre 90' -
Kacaniklic Alexander 64' -
Awankwaa Danny Kwasi 82' -
Amartey Daniel  90' -
Delaney Thomas   90' -
Jorgensen Mathias Jattah-Njie   90' -
Cornelius Andreas 90' -
  Bank G Beoordeel
Gislason Rurik 26' -
De Ridder Steve 22' -
de Souza Claudemir Domingues 8'  
Claudemir Domingues de Souza 8'  
Toutouh Youssef -  
Lindbjerg Lasse -  
Olsen Brandur -  
Wiland Johan -  
Herbeleef Club Brugge - FC København