Datum: 21/08/2014 20:15
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Letzigrund
Club wint in Zwitserland en neemt optie op poulefase Europa League
Club wint in Zwitserland en neemt optie op poulefase Europa League
Foto: © Photonews

Club Brugge nam vanavond een optie op de poulefase van de Europa League. Thomas Meunier (!) trapte Grasshoppers Zürich dan wel op voorsprong, maar op het kwartier stond de 1-2-eindstand al op het bord. Club moet de buit volgende week in het eigen Olympia binnenhalen.

Door Cédric De Volder

Michel Preud’homme moest noodgedwongen sleutelen aan zijn elftal. De blessure  van Nicolas Castillo dwong de Luikenaar ertoe om zonder echte spits aan de aftrap te komen in Zwitserland. Victor Vazquez was de diepste Bruggeling, maar het werd al snel duidelijk dat de Catalaan geen afwerker pur sang is. Al in de eerste minuut miste hij een dot van een kans.

Dol kwartiertje

Op het kwartier zou Vazquez dat foutje echter eigenhandig rechtzetten. Thomas Meunier dweilde de rechterflank af en bood de voormalige speler van FC Barcelona de 1-2 (!) op een schoteltje aan. Het waren de Grasshoppers die al na amper negen minuten voetballen op voorsprong waren gekomen. Timmy Simons leed te gemakkelijk balverlies, Meunier verlengde een schot van Michael Lang voorbij zijn eigen doelman.

De 1-1 was dan weer bijna een kopie van de 1-2. Jesper Jorgensen ging ook al op die rechterflank alles en iedereen voorbij. Waldemar Sobota was goed gevolgd om zijn aflegger tegen de touwen te duwen. Al moet het gezegd: doelman Vaso Vasic zag er bij die fase niet al te goed uit. We gingen de kleedkamer dus in bij een 1-2-voorsprong voor Club. De meegereisde fans kregen alvast waar voor hun geld.

Club vergeet uit te diepen

Grasshoppers moest na de pauze komen, maar slaagde daar eigenlijk niet in. Munas Dabbur – de enige gevaarlijke pion bij de Zwitsers – stelde Mathew Ryan eventjes op de proef, maar de aanvaller had te weinig boterhammetjes gegeten om de Australiër te verschalken. Aan de overkant strandde een poging van Nikola Storm dan weer op de hand van de thuisdoelman.

Ondertussen verdeelde Vazquez het blauw-zwarte spel als een ware generaal. Het moge duidelijk zijn: de Catalaan kan Club dit seizoen wel eens een prijs opleveren. De West-Vlamingen voetbalden eigenlijk lang niet slecht in het onbekende systeem. Enig nadeel: blauw-zwart vergat een extra doelpuntje te scoren om de return van volgende week helemaal overbodig te maken.

Slask-spook verjagen

Club krijgt volgende week een uitgelezen kans om het spook van Slask Wroclaw te verdrijven. Grasshoppers Zürich is dan wel geen amateurploegje, maar dit mag simpelweg niet misgaan voor Preud'homme en de zijnen. Olympia mag zich eigenlijk nu al opmaken voor enkele maanden Europees voetbal...

Opstellingen

Grasshoppers Grasshoppers

  Speler G Beoordeel
Vasić Vaso 90' -
Lang Michael 90' -
Grichting Stéphane   90' -
Jahic Sanel 90' -
Garcia Lopes Ulisses Alexandre 90' -
Salatic Vero   90' -
Abrashi Amir 90' -
Dabbur Munas 90' -
Ravet Yoric 73' -
Ngamukol Anatole 62' -
Abdul Monem Mahmoud A   90' -
  Bank G Beoordeel
Tarashaj Shani 28' -
Merkel Alexander 17' -
Dingsdag Michael -  
Gülen Levent -  
Sinkala Nathan -  
Davari Daniel -  
Al Abbadie Abul Gabar -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
Meunier Thomas A 90' 6.5
Engels Björn 90' 7
Duarte Óscar 90' 7
De Bock Laurens   90' 6
Vazquez Victor  81' 9
Menegazzo Fernando 90' 5.5
Simons Timmy 90' 6.5
Jørgensen Jesper A 70' 6.5
Storm Nikola 59' 6
Sobota Waldemar 90' 7
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior 31' 7
Odjidja Vadis 20' 7
Lestienne Maxime 9'  
De fauw Davy -  
Wang Shangyuan -  
Mechele Brandon -  
Dioudis Sokratis -  
Herbeleef Grasshoppers - Club Brugge

Vooraf

Europa League

 Vierde voorronde (Heen)