Liverpool FC - Sevilla

Liverpool-Belgen krijgen (in tweede helft) pak slaag van geschiedenismakend Sevilla
Johan Walckiers Manuel Gonzalez
Johan Walckiers en Manuel Gonzalez vanuit Basel
| 0 reacties

Sevilla pakt uit met historische prestatie na schitterende ommekeer

Liverpool-Belgen krijgen (in tweede helft) pak slaag van geschiedenismakend Sevilla
Foto: © photonews

Wie Liverpool in de eerste helft zag spelen in St. Jakob Park had geen eurocent meer gegeven voor de kansen van Sevilla. De Spanjaarden kwamen echter uit de kleedkamer als elf opgefokte vechtstieren die rood voor de ogen zagen. En daar was de historische derde finalewinst op rij.

Van een wedstrijd met twee gezichten gesproken! Liverpool heeft drie héél goeie aanvallers, maar Jürgen Klopp speelt meestal een systeem waarin er maar eentje aan de bak komt. Gezien de blessurelast van Divock Origi en Christian Benteke werd dat Daniel Sturridge, met Firmino in steun. Samen met Coutinho en Lallana op de flanken kan men dat wel een mooie ruit noemen..

Schitterend!

Je mag het noemen zoals je wilt: die vier kunnen een aardig potje voetballen. The Reds grepen Sevilla bij de keel vanaf minuut één. Sturridge had al een goeie kopkans in de eerste tien minuten, maar moest te veel achteruit springen. En dan weer Sturridge, afgezonderd voor doelman Soria door Lallana, maar ook nu trok het sluitstuk van Sevilla aan het langste eind.

Derde keer, goeie keer dan maar. Als het niet met voorzetten of passes ging, forceerde hij het zelf maar. Een schitterende trap met buitenkant links en de bal verdween perfect in het zijnet aan de verste paal. Een moment van genialiteit.

Mignolet: pluk- en opraapwerk en dan...

En wat een moment om zijn mooiste goal van het seizoen te scoren. Een seizoen waarin hij geteisterd werd door allerhande blessures waardoor hij slechts veertien wedstrijden in de Premier League speelde. Eén kans hadden de Spanjaarden die eerste helft, een omhaal van Gameiro naast. Mignolet had wel wat pluk- en opraapwerk, maar kon kurkdroog naar de kleedkamer trekken.

Maar wat een ander gezicht toonde Sevilla in die tweede helft. Vijftien seconden bezig in de tweede helft en Mignolet mocht zich al omdraaien. Liverpool stond nog te slapen en Mariano mocht vrij voorzetten. Gameiro mocht dan weer binnentikken voor doel. 1-1 en alles te herdoen.

Sevilla walst erover met schitterend voetbal

Gameiro had zelfs de 1-2 aan de voet, maar Touré kwam - jawel - razendsnel terug om het schot te blokken. Op Twitter circuleerde zelfs al een grapje dat hij alle snelheid van de twee Touré-broers samen had opgebruikt voor de volgende twee seizoenen.

Uitstel van executie, want vijf minuten later trapte aanvoerder Coke de bal wel hard en precies voorbij de lange armen van de Rode Duivel. Sevilla op weg naar drie op drie, tijd om Origi in te brengen, dacht Klopp, maar net op dat moment volgde de derde mokerslag. Een bal schoot door in de zestien en Coke stond alleen voor Mignolet. Eerst nog twijfel over buitenspel, maar de ref keurde de goal toch goed: 1-3 met nog twintig minuten te gaan.

Sevilla had het initiatief en het momentum helemaal overgenomen. En wat een voetbal brachten de Spanjaarden! Schitterend! Liverpool stond er bij en keek er naar en kon ook met Benteke op het veld Sevilla niet van een historische drie op drie in de Europa League houden. Drie keer op rij het tweede grootste toernooi van Europa winnen. Je moet het maar doen!

Goals

1
3

Balbezit

49
51

Aanvallen

70
71

Gevaarlijke aanvallen

48
45

Schoten op doel

4
1

Schoten naast/over doel

2
4

Geblokkeerde schoten

2
1

Hoekschoppen

4
7

Buitenspel

1
2

Fouten

19
9

Vrije trappen

11
20

Doeltrappen

3
5

Inworpen

24
39
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Europa League