Datum: 28/07/2016 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent demonstreert en straft Roemenen genadeloos af
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent smeert Viitorul Constanta zware 5-0 aan in de Europa League

AA Gent demonstreert en straft Roemenen genadeloos af
Foto: © photonews

AA Gent heeft z'n publiek op een gala-avond getrakteerd in de voorrondes van de Europa League. Met een klinkende 5-0 overwinning én een zeer sterke tweede helft is de terugwedstrijd overbodig.

AA Gent mocht donderdagavond het seizoen in de Ghelamco Arena officieel op gang trappen tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Vanhaezebrouck koos met Jacob Rinne voor één nieuwkomer aan de aftrap, Jérémy Perbet zat op de bank. Met Coulibaly en Depoitre was er veel lengte voorin.

Mardona van de Karpaten houdt woord

We kregen al enkele waarschuwingen over de Roemenen onder leiding van Gheorghe Hagi, de ‘Maradona van de Karpaten.’ Technisch sterk, veel motivatie, maar piepjong. Hagi zei woensdag op de persconferentie dat hij zich niet zou ingraven. De man hield woord.

De Buffalo’s hadden het meeste balbezit, maar wanneer de Roemenen kwamen opzetten, gingen vaak de alarmbelletjes rinkelen in de Gentse defensie. Die stond overigens wat vreemd. Nielsen stond links tegen z’n voet, Gershon leidde de verdediging in het centrum en Mitrovic nam rechts plaats. Rinne moest een paar keer goed ingrijpen, maar liet zich opnieuw opmerken met een communicatiefoutje.

Mitrogoal

Naar de Gentse voorlinie dan, waar we een bedrijvige Thomas Matton zagen. Goed tussen de lijnen lopend hield hij de bal in beweging. Ook vol kwaliteit, de hoekschoppen van Sven Kums. Mitrovic kopte op het kwartier dankbaar eentje tegen de touwen, de snelle 1-0 was een feit.

Daarna kwamen de Roemenen opnieuw opzetten via Iancu en Chitu, maar goed een twintig minuten na de openingstreffer kreeg Coulibaly een uitstekende voorzet van Foket. Onorthodox met de schouder –hoe anders?- werkte hij de bal tegen de touwen. Rusten met een 2-0 voorsprong ondanks een irritante scheids.

Roemenen naar de slachtbank

In de tweede helft gingen de hemelsluizen wagenwijd open en kwam Gent pas echt onder stoom. Coulibaly maakte er na een mooie actie van Matton al snel 3-0 van en de Roemenen stortten in. Sven Kums stuurde Depoitre het straatje in voor de vierde van de avond. Toch was AA Gent nog steeds niet uitgeraasd.

Bij een geweldige aanval kwam de vijfde treffer tot stand. De supporters begroetten elke pas met ‘olé’, dan weet je het wel. De bal kwam uiteindelijk bij Milicevic, net op het veld, en die schilderde een machtige voorzet op het hoofd van Renato Neto. Hij maakte een match met ups en downs helemaal goed met een knappe kopslag.

De buit was binnen en Gent vond het welletjes. Perbet kreeg een invalbeurt en zorgde nog voor aanvallende impulsen, maar de Roemenen hadden genoeg afgezien. Ze eindigden nog met tien toen Tiru afgevoerd werd na een zware botsing met Neto. De wedstrijd in Roemenië? We zouden er geen vliegtuigticket voor boeken. Dit Gent is door. Dit Gent is klaar.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Rinne Jacob 90' 10
Nielsen Lasse 90' 8
Mitrovic Stefan 90' 10
Gershon Rami 90' 9
Foket Thomas A 90' 9
Saief Kenny 90' 7
Neto Renato 90' 7
Kums Sven A A 76' 9
Matton Thomas A 66' 8
Depoitre Laurent 72' 8
Coulibaly Kalifa ⚽ ⚽ 90' 10
  Bank G Beoordeel
Milicevic Danijel A 24' 0
Perbet Jérémy 18' 0
Schoofs Rob 14' 0
Thoelen Yannick -  
Cossey Rudi -  
Matthys Stijn -  
Horemans Siebe -  
Vanhaezebrouck Hein -  
Balette Peter -  
Kujovic Emir -  
Simon Moses Daddy-Ajala -  

Viitorul Constanta Viitorul Constanta

  Speler G Beoordeel
Râmniceanu Victor Teodor 90' -
Benzar Romario Sandu 90' -
Carp Cătălin 72' -
Ganea Cristian George 90' -
Filip Ioan   45' -
Marin Răzvan 90' -
Iancu Gabriel Cristian 45' -
Chițu Aurelian Ionuț 90' -
Tănase Florin Lucian 90' -
  Bank G Beoordeel
Hodorogea Robert George 45' -
Nedelcu Dragoș Ionuț 45' -
Casap Carlo Roberto 18' -
Țîru Bogdan Ionuț -  
Tchuimeni-Nimely Alex -  
Rusu Vlad -  
Hagi Gheorghe -  
Radoi Sorin Nicusor -  
Rusu Gheorghe Bogdan -  
Buzbuchi Alexandru -  
Purece Florin Flavius -  
Herbeleef KAA Gent - Viitorul Constanta

Vooraf