Cork City - KRC Genk

0-1 12' Thomas Buffel
0-2 41' Sebastien Dewaest
Alan Bennett 63' 1-2
Genk vermijdt Montenegrijns scenario en kan opgelucht ademhalen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Racing Genk zonder al te veel problemen voorbij Cork City: 1-2 in Ierland

Genk vermijdt Montenegrijns scenario en kan opgelucht ademhalen
Foto: © photonews

Racing Genk zit - net als Anderlecht en AA Gent - morgen in de potten van de loting in de play-offs van de Europa League. Het kwam in Cork nooit in de problemen en won uiteindelijk met 1-2.

  • Genk snel op voorsprong in Cork
  • Scenario zoals in Montenegro vermeden
  • Krappe en knappe zege genoeg om de potten voor de play-offs in te gaan

Na de 1-0 in de Luminus Arena vorige week was het voor Racing Genk zaak om niet zoals in Podgorica in het mes te lopen. "We zullen moeten scoren", besefte Peter Maes vooraf. En dus wilde hij niet dat zijn team zich zou gaan ingraven. Weinig verrassingen in de basiself van Maes ook, enkel Karelis werd vervangen door Sammatta in vergelijking met het treffen tegen Oostende van afgelopen zondag.

Van onderschatting mocht geen sprake zijn, om een situatie zoals in Montenegro zeker te vermijden. Na een kwartier hadden de Limburgers hun taak al volbracht: door te scoren waren de boeken min of meer dicht voor de enthousiaste Ieren. Buffel werkte beheerst af na een knappe pass van Bailey.

Cork City kon geen vuist maken en zag nog voor de koffie hun opdracht helemaal onmogelijk worden. Een hoekschop werd door Dewaest keihard tegen de touwen gekopt, 0-2 aan de rust en match helemaal gespeeld. Inpakken en wegwezen dus, zou je dan normaal gezien wel gaan denken.

Na rust probeerde Genk het op routine af te maken, om ook niet te diep in het krachtenarsenaal te tasten met oog op de match in Gent aanstaande zondag. De thuisploeg mocht even wat meer doordrukken en dat leverde iets over het uur ook de aansluitingstreffer aan via Bennett.

Het signaal voor de Smurfen om opnieuw een niveautje hoger te schakelen. Een kwieke Trossard bracht wat meer leven in de brouwerij, maar enkele kansen op de 1-3 werden de nek omgewrongen. Neeskens Kebano miste nog een elfmeter in het absolute slot. Genk mag met een overwegend positief gevoel het vliegtuig op en zit morgen in de potten bij de loting voor de play-offs van de Europa League. Opdracht volbracht, meer hoeft dat soms niet te zijn. Al mocht het in de tweede helft wel wat meer zijn.

Goals

1
2

Balbezit

52
48

Aanvallen

72
63

Gevaarlijke aanvallen

56
42

Schoten op doel

6
4

Schoten naast/over doel

3
7

Geblokkeerde schoten

1
4

Hoekschoppen

8
4

Buitenspel

7
1

Fouten

12
17

Vrije trappen

18
20

Doeltrappen

10
11

Inworpen

30
16
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws