Ajax - Manchester United

Jonkies van Ajax gaan ten onder: Fellaini zorgt met assist voor winst in Europa League
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez vanuit Stockholm
| 0 reacties

Manchester United wint van Ajax in Europa League

Jonkies van Ajax gaan ten onder: Fellaini zorgt met assist voor winst in Europa League
Foto: © photonews

We hebben een Belgische winnaar in de Europa League. Marouane Fellaini mocht starten bij Manchester United en kreeg Ajax op de knieën na een matige finale.

José Mourinho wilde de Champions League in en via de competitie kon dat niet meer gebeuren. En dus moest de Europa League gewonnen worden; In de finale tegen een jong Ajax was het dan ook do or die voor de Portugese coach.

Marouane Fellaini mocht in de basis beginnen en was in de eerste helft ook vaak het aanspeelpunt in de lucht, terwijl de Amsterdammers vooral de voetballende oplossing gingen zoeken.

Opmerkelijk: na enkele wissels bij Ajax was Veltman de meest ervaren man bij de Ajacieden. Wetende dat die 25 jaar jong is, kan je ook al gokken dat er misschien iets té weinig ervaring op het veld stond.

Pogba schoot United op voorsprong via het achterbeen van Sanchez - en op aangeven van Fellaini. En vlak na de rust werkte Mkhitaryan van dichtbij de 0-2 tegen de touwen met een halve omhaal, nadat Smalling op een corner het duel had gewonnen. Lingard miste nog dé kans op de 0-3, eigenlijk kon Ajax nooit aanspraak maken op een doelpunt.

Pingelen, dat kunnen ze wel. Voetballen? Dat ook. Maar in een serene sfeer - de aanslagen in Manchester eerder in de week hingen als een sombere gloed over de match. We gaan van de jonkies uit Amsterdam de komende jaren wel nog mooie dingen zien doen, zoveel is duidelijk.

Goals

0
2

Balbezit

64
36

Aanvallen

80
72

Gevaarlijke aanvallen

38
30

Schoten op doel

5
2

Schoten naast/over doel

5
1

Geblokkeerde schoten

6
1

Hoekschoppen

5
2

Buitenspel

0
1

Fouten

14
15

Vrije trappen

17
14

Doeltrappen

5
5

Inworpen

26
13
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Europa League