Anderlecht - Manchester United

Indrukwekkende Dendoncker houdt hoop op halve finale levend
Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht speelde 1-1 gelijk tegen Manchester United

Indrukwekkende Dendoncker houdt hoop op halve finale levend
Foto: © photonews

Lange tijd leek het erop dat Anderlecht geen vuist kon maken tegen Manchester United. Mkhitaryan had de bezoekers over het halfuur op voorsprong gebracht en die bleven op wandeltempo domineren. Tot even voor tijd de beste aanval van paars-wit werd afgewerkt door één van de besten op het veld.

Volgens ons waren zelfs de toiletten van het Astridpark uitverkocht. Drie uur voor de match stonden de straten rond het stadion al vol supporters. Jep, Manchester United kwam op bezoek en daar wou niemand één minuut van missen. Of was het eerder Zlatan Ibrahimovic die zoveel aandacht kreeg? Want voor de rest zitten er - Pogba te na - niet echt meer wereldsterren in het elftal dat ooit het Engelse en Europese voetbal domineerde.

Kwartier hoopvol

José Mourinho kwam dan ook nog eens met een raar elftal op de proppen. Met Darmian en Rojo stelde hij twee linksbacks op, Marouane Fellaini - afgelopen weekend nog kapitein - zat gewoon op de bank. En René Weiler wou niet achterblijven en wisselde vijf spelers: Boeckx en Teodorczyk op de bank, dat hadden we verwacht. Hanni, Chipciu en Spajic ook? Nee, dat niet.

Het moment waarop Manchester United de rollen omdraaide.

Het duurde lang voor er een echte kans te noteren viel, maar na een dik kwartier was 'Hij' daar. Zlatan kreeg een voorzet en kon er zijn schoen net niet voldoende tegenkrijgen om Ruben helemaal te verrassen. En in de herneming trof Lingard de paal. Van dat moment nam United de wedstrijd in handen. Een indrukwekkende Pogba eiste elke bal op en verdeelde.

Thelin, Stanciu, Bruno, Appiah... niet op de afspraak

Bij Anderlecht liepen er weer een paar 'onzichtbaren' rond. Kara was bijzonder sterk, Tielemans en Dendoncker haalden hun gewoonlijke straffe niveau, maar er waren er een paar die amper een bal raakten. Jammer genoeg was diepe spits Thelin - we denken dat de ballenjongen in de linkerhoek meer leer heeft geraakt - daarbij.

Kara speelde een indrukwekkend sterke eerste helft, maar hij was één van de weinigen.

En ook voor Stanciu en Bruno leek het allemaal wat te snel te gaan. Niet toevallig twee jongens die een heen- en weerabonnement hebben met de bank. En Appiah... Pfff... Die rechterflank stak geen enkele deftige combinatie in elkaar. En bij de goal van Mkhitaryan vergat de Fransman zijn man gewoon te volgen nadat Ruben eerst de inzet van Rashford pakte.

Indrukwekkende Dendoncker

Manchester United speelde niet meteen zijn beste voetbal, maar zelfs op wandeltempo bleven ze gevaarlijk. Anderlecht kon de gezellig keuvelende Premier League-jongens zelfs dan niet volgen. Tielemans ja, maar zijn ploegmaats voor hem werkten niet echt mee. Dendoncker zette intussen zijn voet naast Pogba: indrukwekkend wat hij weer allemaal deed.

Met de inbreng van Hanni en Teodorczyk liep het aanvallend ietwat beter en werden er ook een paar halve kansjes afgedwongen. En dan was daar de bekroning van de sterke match van Leander Dendoncker, die we deze week al opgehemeld hadden bij ESPN. Obradovic verzond de perfecte voorzet en de 21-jarige middenvelder buffelde de bal binnen. 1-1, en de hemel boven het Astridpark zag er al heel wat beter uit.

Goals

1
1

Balbezit

38
62

Aanvallen

49
81

Gevaarlijke aanvallen

31
54

Schoten op doel

1
6

Schoten naast/over doel

5
3

Geblokkeerde schoten

3
3

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

6
3

Buitenspel

1
3

Fouten

17
9

Vrije trappen

12
18

Doeltrappen

8
7

Inworpen

21
15
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Europa League