Manchester United - Fenerbahçe

United haalt zwaar uit bij terugkeer RVP
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Manchester United vrat Fenerbahçe op met huid en haar

United haalt zwaar uit bij terugkeer RVP
Foto: © photonews

In Manchester keerde ene Robin van Persie terug z'n oude club. Vooraf werden sjaals met zijn beeltenis verkocht, en toen het al 2-0 stond voor de thuisploeg werd hij ook toegejuicht. Zelfs bij z'n goal kreeg hij applaus in een verder frustrerende prestatie.

Het begon nochtans goed voor het Fenerbahçe van RVP en Dick Advocaat. Een dik halfuur konden de Turken hun voet naast die van United zetten, maar daarna sloeg het noodlot twee keer onverbiddelijk hard toe.

Fener zit vol grote namen, maar de meesten zijn hun hoogtepunt al een tijdje voorbij. Dat bewees onder meer Simon Kjaer. Hij ging in de fout in de 31e minuut en dat leverde United een strafschop op. Pogba toonde zich koelbloedig.

Beslissende Pogba, sterke Rooney

Amper drie minuten later kon Advocaat de weinige haren die hem nog resten wel uit zijn hoofd trekken. Ozbayrakli vond het nodig om nog een overduidelijke penaltyfout te maken. Dit keer was het Martial die de netten deed trillen.

Niet getreurd voor Pogba, hij kreeg later nog een kans en werkte die ook af. Lingard maakte het nog wat erger met de vierde goal namens The Red Devils. Wie ook een doelpunt verdiende, maar niet lukte, was Wayne Rooney. Hij leek opnieuw zichzelf na enkele matchen op de bank en bakken kritiek.

Staande ovatie voor van Persie

Na twee gelijke spelen wist Manchester United dus nog eens hoe het voelt om een wedstrijd te winnen. Robin van Persie kreeg dan toch nog een mooi moment wanneer hij de 4-1 kon scoren. Het publiek op Old Trafford was zijn vele goals nog niet vergeten en trakteerde hem op een staande ovatie.

Goals

4
1

Balbezit

60
40

Aanvallen

58
49

Gevaarlijke aanvallen

30
25

Schoten op doel

2
2

Schoten naast/over doel

1
3

Geblokkeerde schoten

3
0

Hoekschoppen

2
7

Fouten

14
12

Vrije trappen

12
14

Doeltrappen

9
8

Inworpen

15
33
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws