Shakhtar Donetsk - KAA Gent

Gent krijgt pak slaag in Oekraïne
Maxim Cleemput
| 0 reacties

AA Gent gaat zwaar onderuit tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League

Gent krijgt pak slaag in Oekraïne
Foto: © photonews

AA Gent stond voor een belangrijk duel tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League. Volgens Hein Vanhaezebrouck was dit de moeilijkste wedstrijd in deze poule. En of hij gelijk kreeg...

Ondanks een leuk begin van Gent, kreeg het al snel het deksel op de neus. Rami Gershon en Jacob Rinne gingen pijnlijk in de fout en die laatste legde de bal panklaar voor Viktor Kovalenko. Die maakte het wel heerlijk af met een lob.

De Buffalo's kregen nadien enkele mogelijkheden via Danijel Milicevic en vooral Jérémy Perbet. De Fransman kreeg tot drie keer toe een mooie kans op de gelijkmaker, maar miste keer op keer. Opnieuw een gebrek aan efficiëntie bij de Gentenaars.

Na een halfuur sloegen de Oekraïners opnieuw toe. Marlos, die de bal afsnoepte van Renato Neto, bediende Facundo Ferreyra. Die twijfelde niet en knalde de 2-0 droog binnen. Vlak voor rust ontsnapte Gent zelfs nog aan de 3-0 na een schot op de paal van Dentinho.

Wie dacht dat Gent met goede moed uit de kleedkamer kwam, was er meteen aan voor de moeite. Na twintig seconden zag invaller Kalifa Coulibaly hoe Bernard zijn ploeg op 3-0 zette.

forfait-cijfers

Nadien lag de wedstrijd in een beslissende plooi en kon Gent geen vuist meer maken. Coulibaly probeerde nog een paar keer, maar kwam niet dichter dan een schot op de lat. In het slotkwartier maakte Shakhtar nog twee doelpunten via Taison en Maksim Malyshev, de forfait-cijfers waren een feit.

Gent staat zo met vier op negen in zijn groep. Shakhtar lijkt op weg naar groepswinst met een perfect rapport. Voor de tweede plaats ligt alles nog open na het gelijke spel tussen Konyaspor en Braga.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws