Standard - Panathinaikos

Belfodil schenkt Standard nog waterkansje op tweede plaats
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Luik
| 0 reacties

Standard speelde 2-2 gelijk tegen Panathinaikos

Belfodil schenkt Standard nog waterkansje op tweede plaats
Foto: © photonews

Standard mag nog dromen van Europese overwintering. Al zullen ze wel eens moeten gaan winnen. Tegen Panathinaikos werd het 2-2. De Rouches hebben nu twee punten, maar dat zijn er slechts drie minder dan de tweede in de groep, Celta de Vigo. Al wordt het wel bijzonder moeilijk.

Standard speelde één van zijn laatste troeven uit, maar dat was er niet aan te zien. De Rouches werden - na een goeie eerste vijf minuten - in elke linie afgetroefd. Niet in het minst op het middenveld, waar enkel Trebel op het niveau van de Grieken was. De keuze voor Cisse in plaats van Enoh deed wel enkele wenkbrauwen rijzen. En blijkbaar ook terecht.

Domme verdedigende fouten

Ook achteraan werd er regelmatig eens aan de bel getrokken. Neto - een betere versie van Belfodil leek het wel - was alomtegenwoordig. En het was ook hij die Ibarbo op rechts op weg zette naar de eerste goal. Maar al het krediet mocht naar de winger gaan, want hij maakte eerst even Laifis belachelijk en haalde daarna een heerlijke krul boven waar Gillet geen verhaal op had.

Belfodil zou beter wat meer in de spits gaan lopen.

Standard ontwikkelde iets wat op steriele druk leek. Belfodil en Edmilson doken wel eens op voor doelman Steele, maar konden geen enkele keer echt afdrukken. En Leto bleef voor onrust zaaien. Al had de Griekse draaischijf er al moeten afliggen met een tweede gele kaart voor natrappen. Maar met een heerlijke één-twee - als een mes door boter - met Leto was het alweer Ibarbo die laag en hard kon uithalen: 0-2.

Boeken toe dachten we dan, maar net voor de rust kreeg Standard toch nog de aansluitingstreffer te pakken. Een beetje een cadeau, want de ref gaf een penalty voor een lichte trekfout op Sa, die gretig naar de grond ging. Edmilson nam het cadeautje wel in dank aan. En zo werd de tweede helft toch nog boeiend.

Uitblinker Leto had rood moeten krijgen

Maar Standard werd geklopt door zijn eigen wapens: inzet, karakter en agressiviteit. De Italiaanse coach van de Grieken, Andrea Stramaccioni, werd zelfs naar de tribune verwezen vanwege te veel protest bij de penalty. De kapitein kreeg geel en zowat iedereen ging verhaal halen. Kennen we dat nergens van?

Edmilson scoorde net voor de rust de aansluitingstreffer.

In de tweede helft had Sa al vlug een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar hij kon de prima voorzet niet in doel glijden. Standard ontwikkelde druk, maar stootte op een muur van groen. Maar Sa bleef oorlog maken en veroverde een vrije trap net buiten de zestien. Belfodil zette zich achter de bal en schoot laag door het gat dat Scholz in de muur maakte: 2-2.

Door het gelijkspel tussen Ajax en Celta hebben de Rouches nu drie punten achterstand op de tweede plaats. Maar ze hebben nog twee verplaatsingen naar Celta en Panathinaikos voor de boeg. En Ajax komt nog naar Sclessin. Het blijft dus sowieso moeilijk.

Meer nieuws

Meer nieuws