konKonyaspor
gntKAA Gent
Datum: 08/12/2016 17:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
Coulibaly doet het! Gent geplaatst dankzij wereldgoal in extra tijd!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Net als tegen Lyon werd Coulibaly de held tegen Konyaspor

Coulibaly doet het! Gent geplaatst dankzij wereldgoal in extra tijd!
Foto: © photonews

AA Gent is er in extremis in geslaagd om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Shakhtar Donetsk deed wat het moest doen en Coulibaly zorgde met een wereldgoal voor euforie!

Bij AA Gent kregen we de grootste verrassing meteen op het wedstrijdblad te zien. Jacob Rinne stond opnieuw in doel bij de Buffalo’s. Hein Vanhaezebrouck achtte de kans rijp om hem nog eens het vertrouwen te geven. Yannick Thoelen kwam dus opnieuw op de bank. Rinne speelde ook al de bekerwedstrijd tegen Lokeren, maar zat tegen Westerlo op de bank.

Nana Asare raakte niet fit, Danijel Milicevic wel. Door de afwezigheid van Asare droeg Renato Neto de aanvoerdersband. Bij de thuisploeg stond oude bekende Deni Milosevic niet in de basis. Perbet, die de voorkeur kreeg in de spits op Coulibaly, was de gevaarlijkste man voor de rust.

Hij kreeg enkele halve kansjes en één hele grote toen Selim Ay (wat een naam én dan een blunder begaan) los naast de bal ging. Jammer genoeg voor Gent was ook de Franse spits te verrast om goed te reageren. De bal ging van zijn knie naar de handen van de doelman.

Gent was overduidelijk baas, de Turken kregen amper iets voor elkaar, maar voor de rust werd er niet gescoord. In Portugal liep Shakhtar in de loop van de tweede helft uit tot 1-4, dus de complottheorieën van Hein Vanhaezebrouck mochten meteen de vuilbak in. 0-0 bij de rust, dus.

Na de koffie kwam Konyaspor toch al wat dichter bij het doel van Rinne, die een rustige avond beleefde. Verder dan enkele hoekschoppen en één gevaarlijke voorzet kwamen de Turken echter niet. Gent kwam aanvallend beter uit de verf, maar de nervositeit begon te stijgen naarmate de minuten wegtikten.

COULIBALY!

Shakhtar deed het gevraagde werk wel, maar Gent verkwanselde de kansen. Matton en invaller Dejaegere kwamen er wel heel dichtbij, maar Het doelpuntje forceren leek uiteindelijk niet. te lukken. Vanhaezebrouck wond zich op toen Saief sportief de bal buiten trapte toen Meha geblesseerd tegen de grond lag.

Of toch? Coulibaly zorgde voor een wervelwind met zijn wonderlijke goal diep in extra tijd. Met een borstcontrole en een pracht van een knal bracht hij Gent in de volgende ronde. Net als in Lyon in de Champions League deed de lange spits het opnieuw.

Opstellingen

Konyaspor Konyaspor

  Speler G Beoordeel
Kirintili Serkan 90' -
Skubic Nejc 90' -
Ay Selim 90' -
Vukovic Jagos 90' -
Douglas Barry 90' -
Fındıklı Volkan   90' -
Şahiner Ömer Ali 73' -
Meha Alban 87' -
Mbamba Marc Kibong 90' -
Jønsson Jens 90' -
Hora Adrian Ioan 66' -
  Bank G Beoordeel
Bajić Rijad 24' -
Milosevic Deni 17' -
Hadžiahmetović Amir 3'  
Sönmez Halil İbrahim -  
Tarakçı Kaya -  
Bardakci Abdulkerim -  
Can Atila Emre -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Rinne Jacob 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Gershon Rami 90' -
Mitrovic Stefan A 90' -
Foket Thomas 90' -
Saief Kenny 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Neto Renato 69' -
Milicevic Danijel 90' -
Perbet Jérémy 67' -
Matton Thomas 66' -
  Bank G Beoordeel
Dejaegere Brecht 24' -
Coulibaly Kalifa 23' -
Esiti Anderson   21' -
Taravel Jérémy -  
Rabiu Ibrahim -  
Thoelen Yannick -  
Simon Moses Daddy-Ajala -  
Herbeleef Konyaspor - KAA Gent

Vooraf