Datum: 09/12/2016 12:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
B-team Genk pakt drie punten en groepswinst in Italië

Racing Genk won met 0-2 in Sassuolo en pakt de groepswinst

B-team Genk pakt drie punten en groepswinst in Italië
Foto: © photonews

Een wedstrijd op de middag, het is eens iets anders. De mist klaarde in Sassuolo op en Racing Genk ging het best om met de omstandigheden. Dankzij een goal van Bryan Heynen sprongen de jongens van Peter Maes over Athletic naar de eerste plaats. In de slotfase zorgde Trossard nog voor zekerheid.

Peter Maes had aangekondigd dat hij ging roteren en deed dat dan ook ten gronde. Jackers, Walsh, Heynen, Trossard en Samatta stonden allemaal aan de aftrap. Genk wist dat het aan een gelijkspel genoeg had om groepswinnaar te worden dankzij een beter doelpuntensaldo en nam dan ook geen onnodige risico's.

De eerste helft was bijzonder evenwichtig met niet al te veel kansen. Karelis had er twee, maar beide keren stond zijn vizier slecht afgesteld. De beste kans was voor Samatta, maar ook hij schoot naast. Bij Sassuolo waren het vooral Adjapong en Mazzitelli die in het oog moesten gehouden worden. Die laatste strooide met goeie passes en de hoog opkomende rechtsback zorgde voor heel wat miserie in de verdediging van de Limburgers. En het was ook even bibberen toen de jonge doelman Jackers de bal loste, maar zonder erg.

Veel middenveldspel echter en de eerste helft eindigde zoals hij begonnen was. Meer animo in de tweede helft, waar Samatta al gauw weer een dot van een kans kreeg, maar deze keer had de aanvaller pech dat zijn schot naar de verste hoek nog gekeerd werd. Genk ging meer aanvallen en een goeie dribbel van Samatta luidde ook de 0-1 in. Heynen bedankte voor het voorbereidende werk met de verlossende goal.

En Karelis had het even later helemaal kunnen afmaken, ware het niet dat doelman Pegolo een wonderbaarlijke save uit zijn mouwen schudde. Genk in een zetel en het begon te speculeren op de counter. En in de slotfase loonde dat nog met een quasi identieke goal als de eerste. Deze keer was het Karelis met de actie en voor doel kon Trossard rustig binnentikken: 0-2 en match gespeeld.

Opstellingen

Sassuolo Sassuolo

  Speler G Beoordeel
Pegolo Gianluca 90' -
Caputo Simone 74' -
Lirola Kosok Pol Mikel 90' -
Antei Luca 90' -
Cannavaro Paolo 90' -
Acerbi Francesco 90' -
Mazzitelli Luca   90' -
Missiroli Simone 46' -
Adjapong Claud 90' -
Matri Alessandro 90' -
Ragusa Antonino 46' -
  Bank G Beoordeel
Pellegrini Lorenzo 44' -
Magnanelli Francesco 16' -
Gazzola Marcello -  
Caputo Simone -  
Peluso Federico -  
Pomini Alberto -  
Franchini Simone -  
Ricci Federico 44' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Jackers Nordin 90' -
Castagne Timothy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Brabec Jakub 90' -
Walsh Sandy 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Heynen Bryan 89' -
Bailey Leon 82' -
Trossard Leandro 90' -
Karelis Nikolaos A 90' -
Samatta Mbwana Ally A 90' -
  Bank G Beoordeel
Buffel Thomas 8'  
Kumordzi Bernard Yao 1'  
Colley Omar -  
Sabak Paolo -  
Seigers Rubin -  
Bizot Marco -  
Janssens Christophe -  
Wouters Dries -  
Herbeleef Sassuolo - KRC Genk