salRed Bull Salzburg
cluClub Brugge
Datum: 21/02/2019 18:55
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Bullenarena Salzburg

Club Brugge moet Europese toneel verlaten na zware nederlaag in Oostenrijk

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Club Brugge moet Europese toneel verlaten na zware nederlaag in Oostenrijk
Foto: © photonews

Club Brugge is uitgeschakeld na een 4-0 nederlaag op het veld van Salzburg. Na 45 minuten voetbal was de wedstrijd al gelopen. De tweede helft werd uiteindelijk een maat voor niets voor Club.

Club Brugge leek in Oostenrijk de openingsfase zonder kleerscheuren door te komen. Tot plots Ethan Horvath in de fout ging, de Amerikaanse doelman van Club haalde Daka neer en de bal ging terecht op de stip. Horvath herstelde zijn foutje wel en ranselde de strafschop van Dabbur uit zijn kooi. Het bleek slechts uitstel van executie.

Na de strafschop voetbalde de landskampioen een kansje bij elkaar: Vanaken lanceerde Wesley en de Braziliaan vond Dennis. De vinnige flankspeler schakelde vlot zijn mannetje uit, maar helaas werd zijn schot afgeblokt.

Kwelduivel Daka

Daarna ging het plots bijzonder snel. Amrabat verdedigde veel te nonchalant uit en de bal belandde in de voeten van Schlager. De Oostenrijker zijn schot week nog af, waardoor Horvath kansloos was. De verdiende 1-0 voor Salzburg was na nog geen twintig minuten een feit.

Even later was het alweer Daka die voor gevaar zorgt. De Zambiaanse aanvaller kreeg na een een-tweetje met Pongracic Club op de knieën.

Wesley miste daarna een uitstekende kans voor blauw-zwart. Dennis slingerde zich door de Oostenrijkse defensie en zijn mislukt schot belandde in de voeten van de bonkige spits. Helaas voor Club kon Wesley niet scoren. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam opnieuw van Brugse kwelduivel Daka. Schlager loodste hem door het hart van de blauw-zwarte defensie en de kwikzilveren spits zorgde voor de bijzonder pijnlijke 3-0 tussenstand.

De tweede helft bleek uiteindelijk een maat voor niets. Club herpakte zich wel en toonde een ander gelaat. Wesley creëerde uit het niets een kans maar kon Walke niet verschalken. Hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe meer het vuur uit de partij ging. 

Met de billen bloot

In het slot kwam Club Brugge opzetten en maakte het aanspraak op een goaltje. De goed ingevallen Jelle Vossen mikte de beste kans op Walke. In de extra tijd maakte Munas Dabbur de vernedering compleet. Zijn 4-0 was het orgelpunt voor de Oostenrijkers. 

Salzburg bleek al bij al een maatje te groot voor de Belgische landskampioen en werd het Waterloo van Ivan Leko en co. Club Brugge ging met de billen bloot en moet zijn wonden likken met het oog op de topper van zondag tegen Anderlecht. 

Opstellingen

Red Bull Salzburg Red Bull Salzburg

  Speler G Beoordeel
Daka Patson ⚽ ⚽ 90' -
Walke Alexander 90' -
Lainer Stefan 90' -
Ulmer Andreas 90' -
Schlager XaverA 90' -
Samassekou Diadie   90' -
Junuzovic Zlatko 71' -
Dabbur Munas 90' -
Onguéné Jérôme Junior 90' -
  Bank G Beoordeel
Minamino Takumi A 27' -
Mwepu Enock 19' -
Vallci Albert   13' -
Stankovic Cican -  
Szoboszlai Dominik -  
Prevljak Smail -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Horvath Ethan   90' -
Poulain Benoit 90' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano   90' -
Dennis Emmanuel Bonaventure   90' -
Rits Mats 90' -
Vanaken Hans   90' -
Amrabat Sofyan 63' -
Vormer Ruud 90' -
Schrijvers Siebe 69' -
Wesley 84' -
  Bank G Beoordeel
Diatta Krepin 27' -
Openda Lois 21' -
Vossen Jelle 6'  
Rezaei Kaveh -  
Cools Dion -  
Nakamba Marvelous -  
Letica Karlo -  
Herbeleef Red Bull Salzburg - Club Brugge