Datum: 20/09/2018 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1

Spartak Trnava - Anderlecht (Europa League 2018/2019)

Wedstrijd van Speeldag 1 uit de Europa League 2018/2019 tussen Spartak Trnava en Anderlecht.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+5
Nu Vranjes in het zijnet!
90+4
Vranjes kopt over!
90
Geen enkele kans voetbalt Anderlecht nog bij elkaar.

Goal
Doelpunt van Matej Oravec (Erik Grendel)
Oravec mag de openingsgoal aan de tweede paal binnen koppen: 1-0!
76
Kums trapt recht in de handen van Chudy.
74

74
Santini kopt een vrije trap van Trebel ongeveer vijf meter over het doel.
71
Musona geeft de bal zomaar weg, maar Kadlec kan niet profiteren. Het is hier de ene slechte pass na de andere...
69
Amuzu schildert de bal op de lat! Grootste kans van de match!
Uit het niets trapt Amuzu een balletje bovenop de lat met iets tussen een voorzet en een schot. Dichter is Anderlecht er nog niet bijgeweest in deze wedstrijd.
67
Kans voor Trnava!
De 1-0 was plots niet veraf. Grendel zwiepte een vrije trap naar de tweede paal en Bakos kon zijn kopbal net niet genoeg mikken.
65
Santini kopt van aan het penaltypunt naast, geen zorgen voor doelman Chudy.
65
Saief is de eerste wissel
Saief is de eerste wissel van Vanhaezebrouck. Kan hij het broodnodige schot in de zaak brengen?

61
Trnava duikt voor het eerst in de tweede helft op bij Didillon, maar Chanturishvili loopt de bal dankzij het stoorwerk van Vranjes over de achterlijn.
58
Kums verstuurt nogmaals een te verre lange bal. De middenvelder moet - begrijpelijk - nog beetje roest van zijn benen schudden.
56
Dimata schuift net naast een voorzet van Musona, de druk begint stilaan toe te nemen.
54
Dimata probeert het met een passje op Santini, maar de doelman zit er snel tussen.
51
Vervangen Matus Conka
Ingevallen Jiří Kulhánek

50
Spoiler alert: Trnava eindigt deze wedstrijd niet met elf spelers
Scheidsrechter Clancy haalt al zijn vijfde gele kaart boven voor een Slowaak.
49
 Gele kaart voor Vakhtang Tchanturishvili
Nog eens geel voor een te harde duw.
47
Toth duwt Amuzu onbezonnen omver en pakt terecht geel.
47
 Gele kaart voor Martin Toth

46
Krijgt Anderlecht wel iets klaar na de pauze?
De tweede helft is zonet op gang getrapt.
21:46
Anderlecht heeft dringend inspiratie nodig
Als de tweede helft op hetzelfde elan verdergaat als de eerste, staat de 0-0 eindstand nu al vast. Aan Anderlecht om daar verandering in te brengen.

Rust
Spartak Trnava - Anderlecht: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Marek Bakosh

43
Vanhaezebrouck zal iedereen eens moeten wakker schudden tijdens de rust. Wat een zielloze bedoening, die eerste helft.
39
Dimata laat de 0-1 liggen!
Kums steekt Amuzu goed diep op links en ook de voorzet is afgemeten, maar Dimata kopt te veel naar de grond en krijgt de bal zo niet meer binnen het kader. Eindelijk eens een vlotte aanval van Anderlecht!
37
Doelman Didillon heeft zijn handschoenen nog altijd niet vuil moeten maken, maar Chudy aan de overkant eigenlijk ook niet.
35
Kums met de vrije trap, Dimata kan er aan de tweede paal niet veel mee aanvangen.
32

31
Een vrije trap van Trebel bereikt niemand.
30
Paars-wit vindt geen openingen
Trnava staat zoals verwacht goed georganiseerd en Anderlecht heeft niet genoeg inspiratie om de boel open te breken.
28
In de andere groepswedstrijd is Dinamo Zagreb net voorgekomen tegen Fenerbahce: 1-0 via Sunjic!
24
Anderlecht heeft het spel volledig onder controle, maar kan vooralsnog geen kansen creëren.
20
Jirka probeert naar binnen te snijden vanop rechts, maar stuit op een paars-witte muur.
18
Een verschroeiend tempo is het voorlopig nog niet in Trnava...
15

14
Najar zet voor, Dimata gaat neer in de zestien en geeft aan dat hij geduwd werd. Toch gewoon doeltrap.
13
Kadlec trekt aan de noodrem en komt weg met geel
De rechtsachter van Trnava trekt de doorgebroken Amuzu onderuit, de ref ziet er slechts geel in.
13
 Gele kaart voor Andrej Kadlec

11
 Gele kaart voor Erik Grendel

8
Eerste kansje voor Anderlecht
Een snedige voorzet van Amuzu bereikt geen doel, Trebel trapt in de rebound vol op een verdediger. Het is de eerste keer dat Anderlecht echt aan het doel opduikt.
4
De thuisploeg krijgt twee vrije trappen in de beginfase, beide pogingen bereiken hun doel niet.