Datum: 04/10/2018 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2

KRC Genk al 21(!) matchen ongeslagen, Sarpsborg in een ferme dip én toch is het opletten voor het kunstgras en ...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KRC Genk al 21(!) matchen ongeslagen, Sarpsborg in een ferme dip én toch is het opletten voor het kunstgras en ...
Foto: © photonews

KRC Genk moet in en tegen Sarpsborg zoals steeds van eigen kunnen uitgaan. Het team verloor dit seizoen nog niet, de cijfers worden steeds indrukwekkender. Maar kunnen de Noren hen iets in de weg leggen?

Sarpsborg is het team waar ene Krépin Diatta de duurste inkomende en uitgaande transfer ooit was, de jongeling speelt ondertussen bij Club Brugge in de Jupiler Pro League.

De Noren maakten de voorbije jaren de nodige indruk in de eigen competitie. Zes jaar geleden speelden ze nog op het tweede niveau, ondertussen zijn ze een subtopper geworden op het hoogste niveau met een zesde en derde plaats de voorbije twee seizoenen. 

Kunstgras

Momenteel is het team echter aan een bijzonder slechte run bezig. Het verloor zijn laatste zeven wedstrijden, waaronder ook de laatste vijf in de competitie. Het team is daardoor ook van plaats vier teruggezakt naar stekje negen. 

Enig voordeel voor de Noren is dat ze thuis op kunstgras mogen spelen, iets wat vele ploegen niet gewend zijn. Al is het nog maar de vraag of de technische kwaliteiten van Trossard, Pozuelo & co niet nog voelbaarder zullen zijn op die ondergrond. Verder is het bij Sarpsborg rekenen op de kunde van aanvaller Patrick Mortensen - al goed voor negen goals in de competitie dit jaar.

Genk is uiteraard favoriet in Noorwegen, als de thuisploeg zou winnen krijg je zelfs meer dan vijf keer je inzet terug! 

Meer nieuws