Datum: 04/10/2018 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard op zoek naar eerherstel tegen Turkse bekerwinnaar Akhisarspor

Standard gaat tegen Turkse bekerwinnaar op zoek naar eerste zege in Europa League

Standard op zoek naar eerherstel tegen Turkse bekerwinnaar Akhisarspor
Foto: © photonews

Na de pijnlijke 5-1 nederlaag op het veld van Sevilla heeft Standard vanavond iets recht te zetten in de Europa League. Om 21 uur komt de Turkse bekerwinnaar Akhisarspor op bezoek in Luik.

Standard begon op het veld van Sevilla met een pijnlijke 5-1 nederlaag aan het avontuur in de Europa League. Vanavond is het dus eigenlijk al van moeten tegen het Turkse Akhisarspor, dat in hun openingsduel thuis met 0-1 verloor tegen het Russische Krasnodar. Verder is Akhisarspor een nobele onbekende op het Europese toneel. 

'Thuismatchen winnen'

Dat het van moeten is, beseft ook coach Michel Preud'homme, die vertrouwen tankte met de 1-3 zege op het veld van Oostende. "De overwinning in Oostende deed deugd. Het is goed voor het vertrouwen en het is altijd makkelijker werken als je gewonnen hebt", zei de Luikse coach op de persconferentie. "Als we een rol willen spelen in onze groep moeten we proberen om onze thuismatchen te winnen."

Verdediger Milos Kosanovic kent de Turkse competitie goed. Vorig seizoen werd hij door de Rouches uitgeleend aan Göztepe. Hij is alvast op zijn hoede. "Het is geen ploeg die naar hier komt om risico's te nemen", weet Kosanovic. "Ze blijven georganiseerd en ze zullen gebruik proberen maken van de stilstaande fases. Maar wij hebben meer kwaliteit, dus het zal van ons afhangen."

Meer nieuws