Krasnodar - Standard

De omgekeerde wereld: pareltje van Carcela houdt Rouches lang op voorsprong, maar ze kraken toch nog in drie dolle minuten
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Krasnodar 2-1 Standard

De omgekeerde wereld: pareltje van Carcela houdt Rouches lang op voorsprong, maar ze kraken toch nog in drie dolle minuten

De Rouches hebben gestreden voor alles wat rood en wit is, maar keren toch met lege handen terug naar Luik. De vroege openingstreffer werd na een zinderende match uitgewist in de laatste tien minuten en Standard verloor nog met 2-1 van Krasnodar.

De 2-1 van de heenmatch was op z'n zachtst gezegd een zege op een diefje voor Standard. 'Als ze deze match nog honderd keer spelen, winnen ze 'm nooit meer', klonk het toen bij de analisten. Maar de Rouches zouden ook in Rusland onverwachts toeslaan.

Bonjour, Carcela

Ze werden nochtans direct met de rug tegen de muur gedrukt. Ari en Claesson hadden het openingsdoelpunt aan de voet, maar het was Carcela die uit het niets tekende voor de onverwachte 0-1. De gemeten voorzet van Laifis verdween in één tijd via de linker van de kapitein in de verste hoek.

Krasnodar had duidelijk een tik tegen de slaper gekregen en Standard kon het laken naar zich toetrekken. Speciale vermelding voor Lestienne, die met een glimlach over het veld dartelde en zijn bewakers constant in de wind liet staan. Zijn volley - à la Ronaldo gisteren - verdiende meer dan de knappe redding van Safonov.

Pas na een dik halfuur moest Standard de voet weer wat van het gaspedaal halen. De Russen doken meermaals gevaarlijk op en tussendoor mochten de roodhemden van geluk spreken dat de scheidsrechter geen penalty zag in het riskante spel van Cimirot en Vanheusden.

Pompen of verzuipen

Het tempo ging nog maar eens fel de hoogte in en al vroeg in de tweede helft had het eigenlijk altijd 1-1 moeten worden. Wanderson rukte op en Claesson had zijn aflegger maar binnen te tikken, maar de Zweed trapte een gat in de ijskoude lucht.

De Russen bleven de druk met de minuut opvoeren, maar konden de rode achterlinie niet kraken en raakten daardoor zichtbaar gefrustreerd. De gele kaarten vlogen uit de borstzak en coach Fomenko gebruikte al zijn wissels. Maar ongeveer tien minuten voor het laatste fluitsignaal brak de dam dan toch.

Drie minuten

In drie dolle minuten ging de score nog van 0-1 naar 2-1 en dat was eerlijk gezegd niet meer dan verdiend. Uitgerekend Wanderson - zoon van Wamberto en met een verleden in België - gaf ze de doodsteek: eerst bediende hij invaller Suleymanov voor de gelijkmaker en dan schoof hij zelf de winning goal voorbij Ochoa.

Met andere woorden het tegenovergestelde resultaat van de heenmatch, toen de Rouches zelf de comeback waarmaakten in de slotfase. Jammer, maar helaas. Standard moet de twee koplopers in groep J nu lossen met een 6 op 12.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws