Datum: 08/11/2018 18:55
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena
Genk knokt terug en doet prima zaak tegen Besiktas
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Racing Genk sleept gelijkspel uit de brand tegen Besiktas

Genk knokt terug en doet prima zaak tegen Besiktas
Foto: © photonews

Racing Genk heeft donderdagavond op eigen veld een mooi resultaat neergezet tegen Besiktas. De Limburgers sleepten in extremis een gelijkspel uit de brand en doen zo een prima zaak met het oog op een Europese overwintering.

Na de ruit op het middenveld tegen Club Brugge greep Philippe Clement tegen Besiktas terug naar zijn vertrouwde formatie. Bryan Heynen kreeg de voorkeur op Sander Berge, Paintsil verving de geblesseerde Trossard op de flank.

Daartegenover stond het sterrenensemble van Besiktas met een pak ronkende namen als Babel, Pepe, Quaresma, Lens. Doelman Karius moest vrede nemen met een plaats op de bank.

Het Genk-bestuur besliste om zowat 2500 Turkse supporters toe te laten. Of dat hun beste idee was, laten we in het midden, maar het leek ons meer een thuismatch voor Besiktas dan voor Genk.

De jongens van coach Günes waren met een duidelijk doel uit Turkije gekomen en dat maakten ze van in het begin duidelijk. Besiktas zette heel hoog druk en zat heel kort op de bal. De Genkie in balbezit kreeg geen moment tijd om te voetballen.

Dat na een kwartier de 0-1 op het scorebord stond, kunnen we niet onverdiend noemen. De Genkse defensie liet te veel ruimte waardoor de ingevallen Pektemek Quaresma op doelman Vukovic kon afsturen en de Portugees miste niet.

Toen zowel Aidoo -hij verloor de bal veel te makkelijk achterin- als Dewaest -hij gleed in de eigen zestien uit- blunderden mocht Genk zich gelukkig prijzen dat doelman Vukovic Pektemek van de 0-2 hield.

Het duurde een halfuurtje vooraleer Genk de partij enigszins in evenwicht kon brengen en met de rust in zicht was er een kopbal van Samatta die niet ver over ging en een knal van Malinovkyi die Zengin moest lossen. Het gaf de Limburgse fans hoop.

Genk kwam met goede intenties uit de kleedkamer en probeerde druk naar voor te zetten, maar was niet in staat de stevige Turkse organisatie in verlegenheid te brengen.

De oranjehemden toonden meer grinta, waren steviger in de duels en daardoor verloren Pozuelo en Malinovskyi de slag op het middenveld.

Sander Berge

De wissel van Malinovskyi voor Berge met nog een halfuur op de klok, zou uiteindelijk renderen want in het slot van de partij was het uitgerekend Berge die met een afgeweken knal alsnog een gelijkspel voor Genk uit de brand sleepte. Al waren er in het slot nog mogelijkheden voor Genk om de partij te winnen.

Racing Genk kende een heel lastige avond, maar blijft ongeslagen in de eigen Luminus Arena en doet zo een goede zaak met het oog op een Europese overwintering.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Aidoo Joseph 90' -
Uronen Jere 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Malinovskiy Ruslan 60' -
Heynen Bryan A 90' -
Ndongala Dieumerci 89' -
Samatta Mbwana Ally   90' -
Paintsil Joseph 66' -
  Bank G Beoordeel
Berge Sander 30' -
Fiolić Ivan 24' -
Ingvartsen Marcus 1'  
Piotrowski Jakub -  
Wouters Dries -  
Seck Ibrahima -  
Nastic Bojan -  
Gano Zinho -  
Vandevoordt Maarten -  

Besiktas Besiktas

  Speler G Beoordeel
Zengin Tolga 90' -
Toköz Dorukhan 73' -
Vida Domagoj 90' -
Pepe   90' -
Caner Erkin 90' -
Uysal Necip   90' -
Medel Soto Gary Alexis 90' -
Ozyakup Oguzhan 90' -
Quaresma Ricardo 90' -
Babel Ryan 90' -
Lens Jeremain 12' -
  Bank G Beoordeel
Pektemek Mustafa A 78' -
Ljajic Adem 17' -
Aksoy Fatih -  
Arslan Tolgay -  
Vagner Silva de Sousa -  
Töre Gökhan -  
Larin Cyle -  
Andía Roco Enzo Pablo -  
Karius Loris -  
Herbeleef KRC Genk - Besiktas

Vooraf