Datum: 29/11/2018 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Ijskoude douche: Racing Genk geeft zekere zege én kwalificatie nog uit handen in Malmö
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Malmö 2-2 Genk

Ijskoude douche: Racing Genk geeft zekere zege én kwalificatie nog uit handen in Malmö

Racing Genk heeft zijn plek in de knock-outfase nog niet helemaal verzekerd. Op het uur leek er bij 0-2 niets meer te kunnen mislopen, maar Malmö legde in twee dolle minuten toch nog de onverhoopte 2-2 vast. Het zal dus op de slotspeeldag tegen Sarpsborg moeten gebeuren...

Met een vroege kwalificatie op het spel kwam Genk in volle oorlogssterkte aan de aftrap: alle sterkhouders tekenden present, het enige verschil met de heenmatch was Paintsil in de plaats van Ndongala.

Kat-en-muisspel

Op die bewuste avond in de Luminus Arena was het al vrij duidelijk: Racing Genk in zijn huidige vorm is een paar maten te groot voor Malmö. Dat was voor het overgrote deel niet anders in Zweden.

Héél hoog druk zetten, dat was het plan van de thuisploeg, maar ze hadden al vrij snel door dat het niet zou pakken. De bal was simpelweg ongrijpbaar in een kat-en-muisspel. Twee vragen: hoe lang voor Malmö de pijp uit gaat en hoe lang voor Genk de openingstreffer maakt?

Het antwoord kwam er op slag van rust. Trossard mocht oprukken, speelde door de benen van zijn bewaker tot bij Pozuelo en die lobte héérlijk over doelman Dahlin. Ijzig kalm én meesterlijk. Vlak na de rust bediende de Genkse kapitein zelf Paintsil voor de 0-2. Boeken toe? Think again, pal.

Kantelpunt

Genk leek het eerste uur wel bijna alleen op het veld te staan, alsof het té makkelijk zou worden... Net dan sloeg Malmö terug. Op amper twee minuten tijd bogen Lewicki - héérlijke treffer in één tijd - en Antonsson de 0-2 om in 2-2. Als een emmer ijskoud water recht in het gezicht van de Genkies.

Het zorgde wel voor een open slotfase, waarin beide ploegen nog nadrukkelijk op zoek gingen naar de winning goal, maar die viel niet meer. Het bleef bij een onverhoopte 2-2.

Absoluut een gemiste kans voor Genk, want bij winst was de kwalificatie voor de 1/16de finales nu al binnen. Ze blijven wel op kop, maar door de 2-3 zege van Besiktas tegen Sarpsborg staan alle ploegen in groep I nu op één puntje van elkaar. Het belooft binnen twee weken nog een erg spannende ontknoping te worden...

Opstellingen

Malmö FF Malmö FF

  Speler G Beoordeel
Vindheim Andreas   90' -
Lewicki Oscar 90' -
Rieks Søren A   90' -
Rosenberg Markus 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Bachirou Fouad   90' -
Bengtsson Rasmus 90' -
Dahlin Johan 90' -
Christiansen Anders 82' -
Safari Behrang 81' -
Traustason Arnor Ingvi 54' -
  Bank G Beoordeel
Antonsson MarcusA 36' -
Brorsson Franz 9'  
Gall Romain 8'  
Innocent Bonke -  
Larsson Eric -  
Viitala Walter -  
Molins Guillermo -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Uronen Jere   90' -
Trossard Leandro A 90' -
Malinovskiy Ruslan 90' -
Aidoo Joseph 90' -
Berge Sander 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Pozuelo Melero AlejandroA 86' -
Samatta Mbwana Ally 73' -
Paintsil Joseph 54' -
  Bank G Beoordeel
Ndongala Dieumerci   36' -
Gano Zinho 17' -
Heynen Bryan 4'  
Nastic Bojan -  
Wouters Dries -  
Seck Ibrahima -  
Herbeleef Malmö FF - KRC Genk

Vooraf