Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Standard - Sevilla (Europa League 2018/2019)

Wedstrijd van Speeldag 5 uit de Europa League 2018/2019 tussen Standard en Sevilla.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+7
Muriel trapt de bal hoog in de tribune. Het meot nu toch gedaan zijn?
90+5
 Gele kaart voor Memo Ochoa

90+4
Djenepo laat de 2-0 opnieuw liggen. Maar de zege lijkt binnen!
90+3
Aftellen...
De spanning is te snijden. Luyindama heerst opnieuw in de lucht.
90+2
Paniek bij Standard, dat nu elke bal naar voor trapt.
90+1
Er komen 5 minuten bij.
90
Djenepo mist onbegrijpelijk!
Djenepo staat helemaal alleen aan de tweede paal, maar mist onbegrijpelijk op de voorzet van Marin.
90
Alle hens aan dek
Nog enkele minuten op de klok. Banega probeert het, maar opnieuw enkele meters over.
89
André Silva goochelt met de bal, waarna Cimirot in de fout gaat.
88
Marin brengt de bal voor, maar Sa kan niet in het kader koppen.
87
De klok telt af in het nadeel van Sevilla. Marin gaat tegen de grond na een trekfout.
85
Vervangen Guilherme Antonio Arana Lopes
Ingevallen Luis Muriel Fruto

85
Standard met voorsprong naar slotminuten
Kjaer verrast ondertussen bijna zijn eigen doelman. Sevilla komt goed weg.
85
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Maxime Lestienne

84
Marin vindt Carcela met een geweldige pass. Carcela laat het echter liggen. De slotminuten komen eraan, net als Lestienne.
83
Bij Standard staat Maxime Lestienne klaar om in te vallen.
80
Nog 10 minuten op de klok. Houden de Rouches stand?
76
Topschutter staat klaar bij Sevilla
André Silva maakt zijn opwachting. Kan de topschutter het tij nog doen keren?
76
Vervangen Franco Vázquez
Ingevallen André Miguel Valente Silva

76
Snelle tegenaanval van Standard, maar Marin twijfelt te lang.
72
Ben Yedder scoort... maar staat buitenspel
Ben Yedder komt alleen voor Ochoa en verschalkt de Mexicaan, maar de Fransman stond een half metertje buitenspel.
72
 Gele kaart voor Orlando Sá
Sa plant zijn elleboog in het gezicht van aanvoerder Carrico. De volgende gele kaart is een feit.
71
Sevilla met zijn tienen
Het ziet er echt slecht uit voor de bezoekers. 1-0 achter, een mannetje minder en nog maar 20 minuten te spelen.
68
 2e gele kaart voor Pablo Sarabia

68
En Sarabia mag meteen gaan douchen. Het was een korte invalbeurt voor Sarabia.
68
Djenepo blijft opnieuw liggen. Hij krijgt de studs van Sarabia op zijn been.
65
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Orlando Sá

64
Heel Standard staat op stelten. Wat een euforie!
63
 Gele kaart voor Pablo Sarabia

62

Goal
Doelpunt van Moussa Djenepo (Mehdi Carcela)
Wat een dolle minuut. Heel Standard is woedend omdat het geen penalty krijgt, maar na een leuke één twee zet Djenepo de 1-0 op het bord.
60
Djenepo is woest omdat hij geel krijgt. Het levert een gevaarlijke vrije trap op voor de bezoekers.
60
 Gele kaart voor Moussa Djenepo

58
Marin gaat voor een spectaculaire omhaal. Het levert een hoekschop op.
55
 Gele kaart voor Franco Vázquez

55
Heet standje voor de Luikse goal, maar Luyindama ruimt op.
54
Sevilla eist opnieuw de bal op. Het krijgt bovendien een hoekschop.
52
Vervangen Aleix Vidal
Ingevallen Pablo Sarabia

Vidal kan niet meer verder. Hij wordt vervangen door Sarabia.
48
Standard bijna!
Emond gaat geen goede nacht tegemoet. Althans, als het bij deze uitslag blijft. De aanvaller mist zijn controle helemaal wanneer hij alleen op Vaclik afgaat.
46
Opnieuw voetballen!
Beide ploegen zijn opnieuw aan voetballen toe. Krijgen we na de pauze wel goals?

Rust
Standard - Sevilla: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+3
 Gele kaart voor Christian Luyindama

45+2
Vrije trap op gevaarlijke plek
Krijgen we toch nog een goal? Luyindama werkt Banega voor de zestien tegen de grond en krijgt geel.
45+1
Marin komt al meteen in stelling na een prima actie van Djenepo, maar zijn schot wordt afgeblokt.
45+1
Er komen 2 minuten extra tijd bij. Die komen er vooral dankzij de blessure van Mpoku.
44
Het ziet er naar uit dat we met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers gaan.

Marin warmt op
Mpoku tast naar zijn rug, Marin start zijn opwarming aan de bank. De spelers gaan even bijtanken.
39
Mpoku krijgt een slag van Mesa in een duel. De tweede gele kaart voor de bezoekers is een feit.
39
 Gele kaart voor Roque Mesa Quevedo

35
We kunnen niet zeggen dat Standard echt onder ligt. De thuisfans zetten zich nog eens achter hun ploeg.
33
De eerste gele kaart is voor een bezoeker. De Argentijn Banega gaat in het boekje van Siebert na een stevige ingreep op Djenepo.
33
 Gele kaart voor Éver Maximiliano David Banega

29
Standard ontsnapt!
Vazquez duikt op voor d ekooi van Ochoa, maar zijn pegel spat uit elkaar op de dwarsligger. Standard komt goed weg.
27
Er is bijna één derde van de match gespeeld. Qua aantal kansen staat Standard op voorsprong, maar dat vertaalt zich nog niet in een voorsprong op het scorebord.
24
Standard reageert meteen. Emond kopt een halve meter over. Hier zat meer in.
23
Eerste dreiging Sevilla
Daar zijn de bezoekers een eerste echte keer. Ben Yedder duwt de bal van dichtbij over.
19
Mpoku gebruikt zijn typische schijnbeweging. Vaclik heeft de nodige moeite met zijn voorzet en lost de bal.
16
Carcela bijna!
Standard is in het openingskwartier de ploeg met de beste kansen. Carcela doet het met zijn mindere rechter, maar voorlangs.
12
Quincy, die niet ver van huis is als Nederlander, zet daar een kansje tegenover, maar zonder gevaar.
9
Eerste kans is voor Standard
Emond krijgt de eerste kans van deze match. Zijn kopbal gaat een metertje naast.
8
Fai gaat stevig door, maar doet dat foutief. De vrije trap belandt echter in de handen van Ochoa.
5
Prima actie van Fai na een vlotte combinatie, maar de voorzet lijkt nergens op.
4
Carcela zet zich door, maar gaat te opzichtig aan het truitje van een tegenspeler hangen.
1
Standard trapt af
De match is begonnen. Standard moet eigenlijk al winnen om nog kans te maken op de volgende ronde.
1
Standard-Sevilla: 0-0

Bij Standard keert Emond terug. Hij neemt vooraan de plaats in van Sa. Marin en Lestienne zitten op de bank.