Datum: 26/07/2018 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Luminus Arena
Het Europese avontuur van KRC Genk start vanavond, (positieve) selectieproblemen voor Clement

Voor KRC Genk begint het Europese avontuur vanavond tegen het Luxemburgse Fola Esch

Het Europese avontuur van KRC Genk start vanavond, (positieve) selectieproblemen voor Clement
Foto: © photonews

Een dag voor de competitieopener tussen Standard en AA Gent neemt KRC Genk het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Luxemburgse CS Fola Esch. Een tegenstander die normaal gezien geen probleem mag zijn.

Met CS Fola Esch ontvangt KRC Genk donderdagavond de nummer drie uit de Luxemburgse competitie. Een haalbare kaart en misschien nog wel belangrijker, de Limburgers moeten volgende week geen al te verre reis naar pakweg Kazachstan of Azerbeidzjan maken. 

Philippe Clement is alvast op zijn hoede voor de Luxemburgers. "We moeten ons tempo aan hen opleggen. Ze komen niet naar hier om de boel open te gooien. Aan ons om de sleutel te vinden om hun muur open te breken", zei de Genkse coach op de persconferentie voor de wedstrijd.

Van onderschatting mag er geen sprake zijn. Twee jaar geleden had Genk nog penalty's nodig om Podgorica uit te schakelen in de voorrondes. Enkele maanden later stond Genk toen wel in de kwartfinales van de Europa League.

Clement heeft luxeproblemen wat betreft zijn selectie, maar liet wel al verstaan dat beide doelmannen (Vukovic en Jackers, red.) deze week in actie komen. Onder meer Brabec, Wouters, Ingvartsen en Benson zijn er niet bij vanavond. 

De selectie van KRC Genk: Vukovic, Nastic, Dewaest, Karelis, Zhegrova, Samatta, Trossard, Seck, Malinovskyi, Piotrowski, Uronen, Pozuelo, Berge, Vandevoordt, Heynen, Jackers, Maehle, Lucumi, Aidoo, Ndongala, Gano.

Meer nieuws