Datum: 19/09/2019 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Buffalo's moeten tot laatste minuut bibberen, maar blijven onverslaanbaar in Ghelamco Arena en doen gouden zaak in Europa League

KAA Gent is met een deugddoende overwinning aan zijn Europese poulefase begonnen. Het klopte Saint-Étienne in een wedstrijd waar het langer moest bibberen dan eigenlijk nodig was. Toch was het bijwijlen opnieuw genieten.

• David al na anderhalve minuut met Gentse voorsprong
  • Pareltjes Khazri en (alweer) David zorgen voor 2-1 bij de rust
  • Gent op rozen na vrije trap, Kaminski zorgt met knullige owngoal voor spanning
  • 3-2 blijft op het bord, eerste drie punten voor Buffalo's binnen

Voor KAA Gent begon het Europees avontuur al flink wat weken terug, maar nadat Viitorul, Larnaca en Rijeka opzij werden gezet was het tegen Saint-Étienne eindelijk voor 'echt' in de poulefase. Met ook nog Wolfsburg en Oleksandria in de groep was een resultaat in de eerste match belangrijk tegen een team dat toch geen topvorm liet zien met 2 op 12 in de Ligue 1.

Jess Thorup recupereerde Thomas Kaminski, die afgelopen weekend nog uitviel tegen KV Mechelen. De Buffalo's begonnen zelfs met dezelfde elf als tegen Malinwa. "Ze hebben vertrouwen en het klikt onderling", aldus de coach van de Buffalo's voorafgaand aan het duel met de Fransen.

3 knappe goals voor rust

Een ploeg in vorm? Die prikt al eens snel een doelpuntje. Na anderhalve minuut ging Yaremchuk op wandel en liet hij Perrin haast ter plaatse, David was er als de kippen bij om de afgeblokte voorzet in doel te koppen.

Daarna begon de echte aftastende fase, al had Gent dus op dat moment al een voorsprong te pakken. Het zou daar ook een halfuur kunnen op teren, tot Khazri op enig mooie wijze de gelijkmaker voorbij Kaminski kon rammen.

Niet getreurd, want nog voor de rust kon David ook al enig mooi opnieuw de Buffalo's op voorsprong trappen. De bezoekers speelden door nadat hun centrale verdediger Kolodziejczak geblesseerd op de grond lag en betaalden dat cash.

Bibberen en beven

De thuisploeg had alles ook in de tweede helft onder controle en liet bijwijlen mooi voetbal zien. Ook de stilstaande fases waren opnieuw veelvuldig een streling voor het oog, Ngadeu knuffelde de 3-1 binnen na een vrije trap die mooi voorbereid was.

Geen vuiltje aan de lucht dus, tot Kaminski gruwelijk in de fout ging op een terugspeelbal van Plastun. De nachtmerrie van elke goalie voltrok zich, de Buffalo's gingen in het slotkwartier plots wat aan het bibberen en beven. Het bleef echter bij 3-2 en zo heeft Gent zijn broodnodige eerste zege in de poulefase beet. Het blijft bovendien winnen in de eigen Ghelamco Arena en is op recordkoers.