Datum: 25/07/2019 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Bosuil
AA Gent(mét Depoitre) klaar om het Europa League-cadeautje uit te pakken

Voorbeschouwing AA Gent-Viitorul

AA Gent(mét Depoitre) klaar om het Europa League-cadeautje uit te pakken
Foto: © photonews

AA Gent kreeg dankzij de veroordeling van KV Mechelen in extremis toch nog een ticket voor deze jaargang van de Europa League. De Buffalo's nemen het vanavond in de tweede voorronde op tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Opmerkelijk is dat Laurent Depoitre er meteen bij is.

De aanvaller kwam pas deze week opnieuw aan in Gent en het luidde dat hij best nog wat fysiek werk voor de boeg heeft om helemaal topfit te geraken. Toch neemt Jess Thorup de publiekslieveling, die voorlopig nog geen rugnummer heeft, op in de wedstrijdselectie tegen Viitorul.

Onder meer Souquet, Andrijasevic, Bronn(vakantie) en de nog steeds geblesseerde Giorgi Chakvetadze zijn er niet bij. Castro Montes, Owusu, Mohammadi en  Lustig kunnen hun debuut maken.

Selectie: Kaminski, Rosted, Owusu, Yaremchuk, Odjidja, Bezus, Castro Montes, Mohammadi, David, Sylla, Dejaegere, De Busser, Asare, Beridze, Lustig, Coosemans, Kubo, Plastun, Verstraete, Esiti, Depoitre, Derijck.

Over de Roemenen is weinig bekend, het is een vrij jong team dat vorig jaar vooral teerde op sterspeler Ianis Hagi. De zoon van Gheorghe Hagi trok intussen naar KRC Genk voor acht miljoen euro. De spelers verkenden intussen Brussel al.

Haalt Gent het tegen de Roemenen? Waag een gokje bij BETFIRST en strijk een vette bonus op!

Meer nieuws