Datum: 22/08/2019 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: DSB Stadion
Antwerp houdt alle overlevingskansen gaaf, maar moet wel iets aan defensie doen

Antwerp speelde 1-1 gelijk tegen AZ

Antwerp houdt alle overlevingskansen gaaf, maar moet wel iets aan defensie doen
Foto: © photonews

Antwerp heeft de belangrijke uitgoal voor de return van volgende week in het Koning Bosuilstadion gescoord. We twijfelen er niet aan dat de volle 25.000 kaarten verkocht gaan geraken. Antwerp streed met zijn wapens tegen een technisch sterker AZ, maar had lang zicht op beter...

Lamkel Ze en Jukleröd mogen - als ze dan toch niet moeten shotten dit weekend - Ritchie De Laet wel eens gaan trakteren op een etentje. Het rammelde langs alle kanten op die linkerflank van Antwerp. Ze werden telkens in hun rug gepakt door Svensson en Midtjo, maar de ervaren De Laet raapte alle steken op. 

Buadu en Stengs konden wel een paar keer trappen, maar meestal leek AZ de bal in doel te willen lopen. De voorspellingen van de trainers kwamen uit: AZ deed het op een technisch verfijnde manier, Antwerp voetbalde vanuit het duel. Mbokani en Rodrigues versierden zo twee kansen, maar Bizot stond in de weg. AZ drukte The Great Old bij momenten wel weg in de akelig lege Golsch Veste. 

Straffe debuterende De Laet

Maar De Laet 'to the rescue' dus, alles wegpompend wat in zijn buurt kwam. Zo ontmoedig je een tegenstander. Sterk van De Laet, die zijn Europees debuut vierde. Antwerp stuurde ballen de zestien in, wetende dat Mbokani er op een bepaald moment wel iets nuttig mee zou doen. En zo geschiedde... Dieu kopte het leer perfect in de loop van Batubinsika, die Bizot geen kans liet.

Antwerp wist AZ in de tweede helft verder van het eigen doel te houden. De Alkmaarders moesten zelfs vanop afstand beginnen trappen, iets waar Bolat dan weer raad mee wist. De fysiek haalde het van de techniek. Zoals Bölöni vooraf zei: "Ik hou meer van boeren die weten wat ze doen dan van operazangers die niet goed kunnen zingen."

Antwerp bleef bij zijn leest, vooral dan landbouwer De Laet, die alles bleef keren. Maar aan die defensie moeten ze wel iets gaan doen. Vooral Jukleröd moet zijn betere vorm gaan terugvinden of ze zullen toch nog een linksachter moeten aantrekken om hem te motiveren. 

En aan de andere kant maakte Buta het zijn ploeg nog wat moeilijk. Na een domme gele kaart in de eerste helft ging hij twintig minuten voor tijd onnodig aan de noodrem hangen. Een te late tackle en tweede geel. Arslanagic mocht zijn terugkeer vieren. De Laet op de rechtsback en daar werd hij één keer voorbijgesneld door Idrissi. Zijn voorzet werd door Boatu afgewerkt, maar er is uiteraard nog niets verloren.

Opstellingen

AZ Alkmaar AZ Alkmaar

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Svensson Jonas 76' -
Hatzidiakos Pantelis 68' -
Vlaar Ron   90' -
Wijndal Owen 90' -
Midtsjo Fredrik 90' -
Koopmeiners Teun   90' -
Ouwejan Thomas 60' -
Stengs Calvin   90' -
Boadu Myron 90' -
Idrissi Oussama A   90' -
  Bank G Beoordeel
Gudmundsson Albert Thór 30' -
Sugawara Yukinari 22' -
Johnsen Björn Maars 14' -
de Boer Rody -  
Druijf Ferdy -  
Reijnders Tijani -  
Clasie Jordy -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan   90' -
Buta Aurélio     73' -
De Laet Ritchie 90' -
Batubinsika Dylan 90' -
Juklerød Simen 90' -
Haroun Faris 90' -
Hongla Martin 90' -
Lamkel Ze Didier   90' -
Refaelov Lior 75' -
Rodrigues Ivo 66' -
Mbokani Dieumerci A   90' -
  Bank G Beoordeel
Hairemans Geoffrey 24' -
Arslanagic Dino 15' -
Quirynen Robbe -  
Baby Amara -  
Coopman Sander -  
Teunckens Jens -  
De Sart Alexis -  
Herbeleef AZ Alkmaar - Antwerp

Europa League

 Vierde voorronde (Heen)