AZ Alkmaar - Antwerp

Antwerp houdt alle overlevingskansen gaaf, maar moet wel iets aan defensie doen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Enschede
| 271 reacties

Antwerp speelde 1-1 gelijk tegen AZ

Antwerp houdt alle overlevingskansen gaaf, maar moet wel iets aan defensie doen
Foto: © photonews

Antwerp heeft de belangrijke uitgoal voor de return van volgende week in het Koning Bosuilstadion gescoord. We twijfelen er niet aan dat de volle 25.000 kaarten verkocht gaan geraken. Antwerp streed met zijn wapens tegen een technisch sterker AZ, maar had lang zicht op beter...

Lamkel Ze en Jukleröd mogen - als ze dan toch niet moeten shotten dit weekend - Ritchie De Laet wel eens gaan trakteren op een etentje. Het rammelde langs alle kanten op die linkerflank van Antwerp. Ze werden telkens in hun rug gepakt door Svensson en Midtjo, maar de ervaren De Laet raapte alle steken op. 

Buadu en Stengs konden wel een paar keer trappen, maar meestal leek AZ de bal in doel te willen lopen. De voorspellingen van de trainers kwamen uit: AZ deed het op een technisch verfijnde manier, Antwerp voetbalde vanuit het duel. Mbokani en Rodrigues versierden zo twee kansen, maar Bizot stond in de weg. AZ drukte The Great Old bij momenten wel weg in de akelig lege Golsch Veste. 

Straffe debuterende De Laet

Maar De Laet 'to the rescue' dus, alles wegpompend wat in zijn buurt kwam. Zo ontmoedig je een tegenstander. Sterk van De Laet, die zijn Europees debuut vierde. Antwerp stuurde ballen de zestien in, wetende dat Mbokani er op een bepaald moment wel iets nuttig mee zou doen. En zo geschiedde... Dieu kopte het leer perfect in de loop van Batubinsika, die Bizot geen kans liet.

Antwerp wist AZ in de tweede helft verder van het eigen doel te houden. De Alkmaarders moesten zelfs vanop afstand beginnen trappen, iets waar Bolat dan weer raad mee wist. De fysiek haalde het van de techniek. Zoals Bölöni vooraf zei: "Ik hou meer van boeren die weten wat ze doen dan van operazangers die niet goed kunnen zingen."

Antwerp bleef bij zijn leest, vooral dan landbouwer De Laet, die alles bleef keren. Maar aan die defensie moeten ze wel iets gaan doen. Vooral Jukleröd moet zijn betere vorm gaan terugvinden of ze zullen toch nog een linksachter moeten aantrekken om hem te motiveren. 

En aan de andere kant maakte Buta het zijn ploeg nog wat moeilijk. Na een domme gele kaart in de eerste helft ging hij twintig minuten voor tijd onnodig aan de noodrem hangen. Een te late tackle en tweede geel. Arslanagic mocht zijn terugkeer vieren. De Laet op de rechtsback en daar werd hij één keer voorbijgesneld door Idrissi. Zijn voorzet werd door Boatu afgewerkt, maar er is uiteraard nog niets verloren.

Goals

1
1

Balbezit

61
39

Aanvallen

56
38

Gevaarlijke aanvallen

38
18

Schoten op doel

6
4

Schoten naast/over doel

7
4

Geblokkeerde schoten

2
0

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

8
8

Buitenspel

4
0

Fouten

11
16

Vrije trappen

16
15

Doeltrappen

5
10

Inworpen

17
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Europa League