Datum: 28/09/2017 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Olimpico
Zulte Waregem speelde sterke tweede helft, maar ze botsen op Lukaku, Marusic en goaltjesdief Immobile

Zulte Waregem gaat onderuit bij Lazio: 2-0

Zulte Waregem streed voor wat het waard was, maar staat wel met 0 op 6 in zijn poule in de Europa League. En zo wordt Europees overwinteren stilaan een probleem voor Essevee. De tweede helft was wel opnieuw bemoedigend.

• Mindere eerste helft, betere tweede helft Zulte Waregem
  • Efficiënt Lazio scoort wél
  • 0 op 6 voor Essevee in Europa

Na de nederlaag tegen Nice in eigen huis (1-5) wilde Zulte Waregem in Rome zijn eerste punt(en) in de Europa League proberen binnen te halen. In een desolaat Olympisch Stadion, want door een straf vanwege racisme van de fans mochten er geen fans in het stadion aanwezig zijn - op wat vips van Essevee na.

Francky Dury hield vast aan de verdediging waarmee AA Gent na de rust werd lamgelegd - met drie centrale verdedigers dus. Kaya en Olayinka begonnen op de bank, De Sart was er niet bij na zijn hersenschudding van zondag.

Tactisch plannetje

Het plannetje van Dury werkte echter niet, want na een uitgebreide studieronde kwam de thuisploeg plots op voorsprong. Een voorzet van Lukaku werd aan de tweede paal door Marusic teruggekopt en Caicedo had maar binnen te knikken. In een verder zoutloze eerste helft kon Essevee nooit echt aanspraak maken op een doelpunt.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam het team van Dury wel stevig uit de kleedkamers. Kaya en Olayinka vielen in en zorgen meteen voor extra drive in het team. Het leverde ook kansen op, waarbij vooral Leya Iseka twee keer de doelman op zijn weg vond.

Een bemoedigende tweede helft dus van Essevee, maar scoren zat er niet in. In de slotfase deed - wie anders - Ciro Immobile de boeken helemaal dicht vanop een omschakelingsmomentje. Nul op zes in Europa, al was de tweede helft wel bemoedigend.