Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Gent komt niet verder dan een gelijkspel op het veld van Oleskandria

AA Gent speelde 1-1 gelijk op het veld van Oleksandria

AA Gent is met vier op zes aan de groepsfase van de Europa League begonnen. De Buffalo's kwamen in Oekraïne al snel op voorsprong, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een punt.

Nog voor de eerste minuut was verstreken, kreeg de thuisploeg al een prima mogelijkheid. Luchkevych (ex-Standard) zag zijn kopbal gered door Kaminski.

Nadien namen de Buffalo’s de wedstrijd in handen en daar werden ze al na zes minuten voor beloond. Depoitre verraste de vijandige defensie én doelman met een schot in de korte hoek. 0-1.

Gent bleef de betere ploeg en enkel de paal stond een 0-2 van Ngadeu net voor het half uur in de weg. Nadien nam de thuisploeg het commando over. Kaminski moest nog één keer knap tussenkomen, maar 0-1 was de stand aan de rust.

De tweede helft begon uiterst slordig langs beide kanten. Maar alles was te herdoen op het uur. Kaminski redde nog in eerste instantie, maar was kansloos op de rebound van Sitalo. 1-1.

Gent leek wakker geschud en probeerde een versnelling hoger te schakelen. Vadis deed vandaag lang niet alles goed, maar was wel bedrijvig. David -lange tijd onzichtbaar- kreeg na 71 minuten een prima mogelijkheid na een mooie aanval, maar vergat op doel te trappen.

Vijf minuten later kreeg Yaremchuk een goede mogelijkheid. Zijn kopbal week nog af, waardoor Pankiv kon redden. Nadien viel de wedstrijd wat stil. Het bleef zo 1-1. Een resultaat waar Gent eigenlijk niet tevreden mee mag zijn.

De Buffalo's beginnen op die manier met vier op zes aan de groepsfase. Het deelt zo de leiding met Wolfsburg, dat 1-1 speelde op het veld van Saint-Etienne. Oleksandria en de Fransen hebben allebei één punt.