Standard laat kans liggen tegen zwak Frankfurt en moet weer vol aan de bak
Dante Bellon
| 62 reacties

Standard laat kans liggen tegen zwak Frankfurt en moet weer vol aan de bak in de Europa League

Standard heeft donderdagavond geen gouden zaak kunnen doen in de groepsfase van de Europa League. De Rouches konden de kansen tegen een zwak Frankfurt niet benutten en staan nu derde in hun groep.

Het spel was net geen twee minuten bezig vooraleer Filip Kostic de bal voor doel kon brengen, maar die passeerde alles en iedereen. Dan was het tot minuut 22 wachten tot er eindelijk wat opwinding kwam. Standard voetbalde goed mee met Frankfurt en zorgde voor het eerste gevaar via Fai, die Carcela nog bediende in de zestien in plaats van zelf uit te halen. Amallah zag zijn schot gekeerd.

De wedstrijd begon op gang te komen. Gacinovic ging neer over het been van Laifis, maar de scheidsrecher zag er geen graten in. Frankfurt begon te drukken en op een vrije trap kopte David Abraham de 1-0 na net geen halfuur spelen tegen de touwen. Het balbezit bleef voor Frankfurt, maar vijf minuten voor rust liet Amallah op perfect aangeven van Carcela dé kans op de gelijkmaker liggen.

Een heel ander Frankfurt bij het begin van de tweede helft. Paciencia kon op een voorzet van Kostic in één tijd uithalen, maar Milinkovic Savic haalde de bal geweldig vanonder de lat vandaan. Standard had het moeilijk werd in de verdediging gedrukt. Gavory zette Carcela op een counter voor doel, maar Hinteregger zat er net op tijd tussen.

Standard hunkerde naar de gelijkmaker. Via een perfect gemeten voorzet van Fai in de loop van Cop hadden de Rouches de kans op de gelijkmaker, maar de voet van de aanvaller van Standard miste een maat om de bal tegen de netten te duwen.

Maar zo graag dat Standard het doelpunt wilde, wilde Frankfurt de bevrijdende 2-0. En dat kreeg het ook. Daichi Kamada trapte de hoekschop op het hoofd van Hinteregger en Milinkovic Savic kon enkel maar kijken hoe de bal voorbij hem zoefde.

Desondanks bleef Standard toch de ruimte zoeken, wat uiteindelijk ook loonde. Zeven minuten voor tijd zette Boljevic de bal voor doel en schoof Amallah de aansluitingstreffer binnen. De Luikenaars zetten nog een slotoffensief in, maar het mocht niet baten. Standard blijft met 3 op 9 achter op de derde plaats en moet nog vol aan de bak.