Datum: 24/10/2019 18:55
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Het venijn zit in de staart: moedig KAA Gent krijgt in laatste minuut waar het recht op had

Hoe langer een reeks duurt, hoe dichter het einde van die reeks nabij komt. Het is een huizenhoog cliché, maar er zit een grond van waarheid in. Dat hebben nu ook de Buffalo's uit Gent aan de lijve moeten ondervinden. Toch zullen de Gentenaars met een goed gevoel naar huis gaan.

• Gent op zoek naar twaalfde opeenvolgende zege in Ghelamco Arena tegen Duitse co-leider Wolfsburg
  • Vroege (dubbele) voorsprong voor de Wolven
  • Yaremchuk zorgt vlak voor rust voor hoop
  • Gent doet alles wat het kan na de pauze, gelijkmaker valt in minuut 95

KAA Gent had dit seizoen in eigen huis al zijn wedstrijden al winnend afgesloten en Jess Thorup wilde graag een twaalfde overwinning op rij in de Ghelamco Arena boeken, al was meteen duidelijk dat Wolfsburg van een ander niveau zou zijn dan vele andere ploegen die dit jaar al de revue passeerden in Gent.

Snelle opener

De Wolven doen helemaal bovenaan mee in de Bundesliga en dan beschik je over kwaliteiten. Dit seizoen had het nog maar weinig opwindend voetbal laten zien, maar tegen de Buffalo's kwamen er plots wél enkele frivoliteiten naar boven.

De eerste kans was meteen de goede. Arnold opende op magistrale wijze, Tisserand schoof opzij en Weghorst kon de netten na twee minuten al laten trillen. Opnieuw een Belgische ploeg snel op achterstand in Europa, waar hadden we dat nog gezien?

Halfweg de tweede helft had Joao Victor er na een knappe passeerbeweging met een gekruist schot zelfs 0-2 van gemaakt. Weghorst, Brekalo, Victor & co misten in de rest van de eerste helft nog een aantal kansen om de match voor de pauze al dood te doen.

Leven op hoop

Gent? Dat had lange tijd weinig laten zien, al probeerde het wel - met Vadis Odjidja als orkestmeester van dienst. De Buffalo's kwamen geleidelijk aan wat beter opzetten en vlak voor rust scoorde Yaremchuk met een knap schot van ver het doelpunt van de hoop.

Na de koffie ging het spel bijzonder snel van links naar rechts en terug. De Buffalo's hadden de rug weten te rechten en drukten Wolfsburg bijwijlen achteruit. Yaremchuk lag veelvuldig op de loer, op bepaalde momenten werd het een echte belegering.

Omdat de bezoekers vergaten met de vrijgekomen ruimte in de omschakeling iets te doen en zo Gent monddood te maken, bleef het tot in minuut 95 spannend. En in die laatste minuut viel het doelpunt alsnog via Yaremchuk. Door de 1-1 in Saint-Etienne - Oleksandria doet Gent zo een prima zaak.