Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Volkswagenstadion
AA Gent breekt met uitcomplex en staat heel dicht bij Europese lente

AA Gent won met 1-3 op het veld van Wolfsburg

AA Gent heeft voor een heuse stunt gezorgd in de Europa League. De Buffalo's wonnen met 1-3 op het veld van Wolfsburg.

Afgezien van de overwinning op het veld van amateurclub Eendracht Aalst was het elf wedstrijden en van 16 mei van dit jaar geleden dat AA Gent op verplaatsing nog eens kon winnen. In stijl de verplaatsingsvloek verbreken, heet dat dan.

De thuisploeg schoot nochtans veel gretiger uit de startblokken. Hoewel de Wolven niet al te veel kansen bij elkaar voetbalden, waren ze heer en meester. Na twintig minuten zorgde João Victor dan ook voor een logische voorsprong. 1-0.

Na de openingsgoal ging de voet van het gaspedaal van de Volkswagen. Gent kwam beter in de wedstrijd, maar creëerde amper kansen. Depoitre en Yaremchuk waren onzichtbaar en de spelers in hun rug voetbalden te slordig. 1-0 was dan ook een logische ruststand.

Maar Gent kwam als een ander team uit de kleedkamer. Het zette de thuisploeg meteen onder druk en na tien minuten gooide Yaremchuk zijn onzichtbaarheidsmantel af. Hij nam de bal heerlijk op de slof van op de rand van de zestien. 1-1.

Gent geloofde plots in eigen kunnen en duwde door. Wolfsburg wist van geen hout pijlen meer te maken en werd achteruitgeduwd.

Halverwege de tweede helft kreeg Gent een eerste hoekschop. Depoitre deed wat niemand aan de rust voor mogelijk zou hebben geacht: hij bracht de Buffalo’s op voorsprong. De bonkige spits werkte de prima hoekschop van Vadis acrobatisch tegen de touwen: 1-2.

Tien minuten later werd het nog beter voor Gent, want de tweede hoekschop leverde opnieuw een doelpunt op: Ngadeu kopte de bal achterwaarts tegen de touwen. 1-3 en een heuse stunt in de maak.

Wolfsburg drong aan en kwam een paar keer dicht bij de 2-3. Vadis veegde een bal van de lijn en een minuut later was het opnieuw heet voor de kooi van Kaminski. Daarna was het scherpste er af bij de Wolven.

En Gent kreeg nog meer goed nieuws: Saint-Etienne stond na tachtig minuten nog 0-2 voor op het veld van Oleksandria, maar twee late doelpunten (82' en 90+2') zorgden alsnog voor een puntendeling. Gent staat zo wel héél dicht bij de 1/16e finale van de Europa League. Na de overwinning in de slotminuut van Standard, werd het zo een formidabele avond voor de Belgische clubs in Europa.