Vitoria en Standard delen de punten na matige pot
Nils Wens
| 155 reacties

Standard heeft 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Vitoria

Standard heeft deze avond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Vitoria. Het was een zeer matige pot voetbal met weinig kansen. Door het gelijkspel van Standard en de overwinning van Frankfurt ziet het er niet goed uit voor de Rouches.

Er viel in de eerste helft zeer weinig te beleven in Portugal. De eerste kans kregen we pas te zien na 14 minuten. Pereira haalde van ver uit, maar Bodart ging goed plat. Daarna probeerde Pereira nog eens, maar dan ging de bal naast.

Vitoria bleef de betere ploeg en na 25 minuten wilde Sacko eens van buiten de zestien uithalen. Bodart moest zich helemaal rekken om bij de bal te komen. Ook Bruno Duarte probeerde het eens, maar de doelman van Standard zat snel op de bal.

Standard kreeg weinig kansen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft waren ze daar toch eens via Lestienne. Hij moest iets te lang wachten op zijn bal, maar hij kon toch trappen aan de rand van de zestien. Douglas ging echter goed plat.

Lestienne

Standard kwam dan beter in de wedstrijd, maar Emond liet het na om de 0-1 binnen te trappen. Mpoku speelde de aanvaller knap aan, maar hij bleef niet rustig genoeg en trapte de bal dan ook naast.

Uiteindelijk viel er toch nog een doelpunt voor de rust. Bastien ging liggen na contact met Douglas, maar veel leek er niet aan de hand. Toch gaf de scheidsrechter een penalty. Een kolfje naar de hand van Lestienne en de Belg trapte de bal zacht in de hoek: 0-1 voor Standard.

Toch bleef het daar niet bij in de eerste helft. Net voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft kon André Pereira er nog 1-1 van maken. Evangelista knikte knap door tot bij zijn aanvaller en Pereira twijfelde niet. 1-1 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft viel bijzonder weinig te beleven. Vitoria kreeg één kans na een mooi opgezette aanval, maar de bal ging net naast het doel van Bodart. Aan de overkant kreeg Laifis een mooie kans, maar zijn schot was gekraakt.

Even later was daar opnieuw Standard. Vojvoda had een goed aangesneden voorzet in huis, maar Lestienne kon net niet bij de bal. Aan de overkant was er nog een kans van Evangelista, maar zijn bal ging opnieuw naast.

Zowel Amallah als opnieuw Evangelista kregen nog kansen, maar doelpunten kregen we niet meer te zien. Door de overwinning van Frankfurt zal het moeilijk worden voor Standard om nog door te stoten naar de volgende ronde.